Hírek

2015.06.19. 14:35

Csökkent a buszsofőrök bére?

Megyei körkép - Ajkai, pápai buszsofőrök panaszkodnak a bérük csökkenésére. A volántársaság vezetését ezzel senki nem kereste meg.

Tremmer Tamás

Egy elkeseredett buszsofőr hívta fel a szerkesztőséget. Többek panaszát mondta el a munkatársunknak. Eszerint a pápai és az ajkai buszsofőrök nyolc hónapja 20-30 ezer forinttal kevesebb bért kapnak, mint korábban. Beszéltek a többiekkel is, de más területen (például Veszprém) ez nem jellemező. Nem kapnak bérpapírt sem, így nem tudják, miért annyi az annyi.

Megkeresésünkre az ÉNYKK Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. azt a választ adta, hogy az integráció első 1-2 hónapjában fordult elő bérszámfejtési hiányosság, amelyet több esetben hóközi kifizetéssel, illetve a következő havi bérszámfejtéskor korrigáltak. Azóta tudomásuk szerint ilyen problémák nincsenek. Azonban továbbra is kérik a kollégákat az adatfeldolgozás estleges hiányosságainak jelzésére.

Hangsúlyozták, a bérpapírjukaikat a kollégáik minden esetben megkapták.




Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!