Hírek

2015.08.30. 17:19

Bennünk él a múlt - származásukat ünnepelték

Barnag - Százharminc résztvevője volt annak a találkozónak, melyben három család ünnepelte közös származását.

Házi Péter

Barnagon már másodszor találkozott három, a Soós, a Gubicza és a Leitold család, hogy egy egész napos rendezvényen ünnepeljék közös származásukat. Unokatestvérem, Horváth István 1998-ban szervezte meg Bakonyszentlászlón az első Soós famíliatalálkozót. Ekkor határoztam, hogy kutatni kezdem, honnan is származunk, kik az őseink el a Naplónak mondta Gubicza Ilona szervező.

A kutatás és az adatok feldolgozása során felvetődött a kérdés, hogy a ma élő családokhoz hogyan juttassam vissza a feldolgozott adatokat, és hogyan hasznosítsam az információt. A családtörténeti kutatások eredményét családfákon, leszármazási táblákban, családtörténeti bemutatókban dolgoztam fel tette hozzá Gubicza Ilona, aki tizenegy generációt tudott eddig felkutatni.

Vincze Lajos és felesége: A családok legidősebb tagjait egy-egy szál vörös szegfűvel lepték meg. Fotó: Penovác Károly

Összesen százharmincan ünnepeltek szombaton, akiket Kulin Miklós György barnagi polgármester köszöntött. Beszédében szólt a családok, valamint összefogásuk fontosságáról. Azt is hangsúlyozta, személytelenedő világunkban követendő példa a családi találkozók tartása.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!