Hírek

2015.08.18. 05:59

Elárasztott pincék, garázsok - megérkezett a hidegfront megyénkbe

Hétfő délután fél háromkor narancs, azaz másodfokú riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat az Ajkai, a Balatonfüredi, a Balatonalmádi, a Sümegi, a Tapolcai, a Várpalotai, és a Veszprémi Járások területére, intenzív zápor és zivatar veszélye miatt.

Röviddel három óra után el is érte a vihar Veszprém megyét, mellyel kapcsolatban majd negyven káresethez riasztották a tűzoltókat.

A vihar Tapolca és annak vonzáskörzetében csapott le, délután háromkor. A legtöbbször a Vajda János, Kossuth Lajos, Toldi és a Radnóti utcában kellett beavatkozni a badacsonytomaji, ajkai, keszthelyi hivatásos és a tapolcai önkormányzati tűzoltóknak. A hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék számos pincét, garázst öntött el, néhol másfél- két méter magasan állt a víz.

A hivatásos és önkormányzati tűzoltók munkáját az Ábrahámhegyi Önkéntes Tűzoltó Egyesület és a Csabrendek Község Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület tagjai is támogatták.

Homokzsákokkal kellett védekezni Tapolcán a polgármesteri hivatalt, később pedig Alsóörsön egy étterem épületét kellett bevédeni a jelentős mennyiségű csapadék víztől.

A vihar elvonulásával a jelzések száma is csökkent, azonban a pincékből és garázsokból még éjszaka is szivattyúzták a vizet a tűzoltók. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!