Hírek

2015.10.10. 15:13

Idősek délutánja Egeralján

Egeralja - A helybeli óvodások és a szomszédos Adorjánháza község asszonykórusa műsorral köszöntötte az idősek napja közel félszáz résztvevőjét szombaton délután a művelődési házban.

Tisler Anna

Ünnepi köszöntőjében Farkas Jenő polgármester elmondta, hogy a község és az ország sokat köszönhet a nyugdíjasoknak. Ők voltak, akik átélték a háborúkat, kemény munkával újjáépítették az országot, felnevelték gyermekeiket. Ma, idős éveikben sem pihennek, várják az unokákat, a dédunokákat. Az életkor előrehaladtával romlik az egészség, nehezebbé válik a mozgás, egyre több gyógyszerre van szükség. A polgármester kérte az időseket, találjanak minden napban örömöt, szeressék családjukat, és kívánta, hogy kapjanak sok szeretetet, jó szót, köszönetet.

Az óvodások vidám műsorral lepték meg az időseket. Fotó: Tisler Anna

Farkas Jenő kérdésünkre elmondta, hogy csaknem minden nyugdíjas elfogadta a meghívást.
A délutánon felkereste az ünnepelteket Kovács Róbert főtörzsőrmester, a devecseri rendőrőrs munkatársa, aki a bűnmegelőzés fontosságára hívta fel a figyelmet. Elmondta, biztonságuk érdekében szereltessenek a bejárati ajtóra biztonsági zárat, amelyet boltban vásároljanak, ne házalóktól. A házalóknál fennáll a veszély, hogy nem minden kulcsot adnak át, és így miután megfigyelték, mikor nincs otthon senki, könnyen bejuthatnak a házba. A favásárlásnál is figyeljenek, hogy a kifizetett mennyiséget kapják. Ágyneműt sem érdemes házalóktól venni, mert méregdrágán rossz minőségű áruhoz jutnak, amelyre nemrég a községben is volt példa. Az önkormányzat vacsorával vendégelte meg a szépkorúakat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!