Hírek

2015.10.14. 12:03

Vásárlás helyett újraélesztés - biztonsági őr mentette meg a vásárló életét Ajkán

Ajka - Egy helyi bevásárlóközpont biztonsági őre mentette meg egy középkorú vásárló életét, akinek leállt a szívműködése és a légzése.

Penk Tímea

Benis László az egyik délutáni szolgálata alatt figyelt fel arra, hogy egy kisfiú a vevőszolgálaton édesapja rosszullétét jelezte.

- Miközben az üzlet munkatársai értesítették a mentőszolgálatot, én az autós részlegre siettem. A 49 éves fiatalembernek nem volt légzése, pulzusa, ezért megkezdtem az újraélesztését - számolt be László. A biztonsági őr elmondta, hogy korábban Devecserben teljesített rendőri szolgálatot, így nem volt számára új ez a szituáció.

Benis László nagyon örült annak, hogy sikerült visszahozni a fiatalembert Fotó: Penk Tímea

- Négy-öt percnyi szívmasszázs után felsóhajtott a vásárló, ekkor megnyugodtam én is, a felesége és a kisfia is. A mentőorvos vette át tőlem a műveletet - mondta László, aki nagyon örült annak, hogy sikerült visszahozni a fiatalembert. A férfi felesége másnap felkereste a biztonsági őrt, hogy megköszönje a segítséget.

- Úgy tudom, hogy a fiatalember jól van, az intenzív osztályról a belgyógyászatra vitték. Semmiféle előjele nem volt a betegség kialakulásának, egészséges emberként élte az életét - állította László. Úgy gondolja, hogy sokan képesek lennének hozzá hasonlóan viselkedni ilyen helyzetben, de nem mindenki meri megtenni a szükséges fogásokat.

- Az a baj, hogy sokan, ha meglátnak valakit összeesni, akkor azt mondják rá, hogy részeg. Pedig lehet, hogy infarktust kapott az illető, mint az a fiatalember, aki teljesen egészségesen jött be vásárolni a családjával, és egyszer csak rosszul lett - mondta Benis László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!