Hírek

2015.11.29. 19:39

Árverés a játékfilmért

Veszprém – Képzőművészek alkotásaira lehetett licitálni a Szeretföld elkészülését segítő aukción.

Marton Attila

A közösségi összefogással készülő Szeretföld című játékfilm támogatói árverését tartották a Hangvilla konferenciatermében. Az aukción Veszprém megyei és budapesti képzőművészek alkotásai kerültek kalapács alá, mások mellett Duliskovich Bazil, Péterffy Zsófia, Olescher Tamás, Debreczeny Zoltán, Horváth Lajos, P. Kovács Péter, Kelemen Marcel, Tarczy István és Ladányi János ajánlott fel festményt, installációt vagy fotómontázst a Szeretföld javára.

Az aukciót Molnár Sándor vezette le, közreműködött Halas Adelaida (ének) és Turós-Máté Kinga (tánc). Buvári Tamás, a film rendezője eddig még nem látott részleteket vetített a készülő játékfilmből. Az aukción el nem kelt alkotásokat a későbbiekben is meg lehet vásárolni, emellett a stáb hamarosan egy közösségi finanszírozási kampányt is indít, hogy a film utómunkálatainak költségére gyűjtsenek.

A Szeretföldet hét hónap előkészítés után 2015 augusztusában és szeptemberében kezdték forgatni Veszprémben és bakonyi falvakban, további öt forgatási nap decemberben lesz. Az alkotás várhatóan 2016 tavaszának végére készül el, és a fesztiválszereplések után kerülne a hazai mozikba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!