Hírek

2015.11.13. 20:27

Quaestor: perelniük kell az államot a pénzükért

Veszprém - Látnia kellett volna az államnak, hogy nem járt el gondosan a Magyar Nemzeti Bank (MNB), illetve a Pénzügyi Felügyeletek Állami Szervezete (PSZÁF), amikor engedélyezte a Quaestor-csoportnak a kötvények kibocsátását.

Kovács Erika

Ezt Damm Andrea ügyvéd mondta, akit lakossági találkozóra hívott Forgóné Kelemen Judit, a Jobbik önkormányzati képviselője és a veszprémi Quaestor-károsultak szervezete a Kossuth Lajos iskolába pénteken. Az előadó kiemelte, a kötvénykibocsátás kockázatos ügylet, amit az MNB-nek és a PSZÁF-nak tudnia kellett. Másfelől látnia kellett volna azt is, hogy a kötvénykibocsátások jogát nem megalapozott gazdasági hátterű szervezetek kapták meg. Ha ez megtörténik, nincs 32 ezer károsult, aki vár a pénzére fogalmazott Damm Andrea. Az ügyvéd, aki a magáncsőd, és a devizaügyek képviselete kapcsán vált ismertté országszerte, hozzátette, a megoldás csak jogi úton lehetséges, az állam perlésével, ha nem kapják meg a teljes kártalanítást.

Élesen bírálta és komolytalannak tartotta a fiktív és nem fiktív kötvények elkülönítésének módszerét. Az érdeklődők elmondták, hatmillióig sem kártalanították őket, számítanak az állam készfizető kezességére, bíznak az Alkotmánybíróság döntésében, hogy a valóban alaptörvény-ellenes rendelkezéseket megsemmisítik, de a kárrendezés fennmarad.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!