Hírek

2016.01.11. 11:35

Leginkább a télies útviszonyok adtak feladatot a tűzoltóknak az elmúlt héten

Veszprém megyében az elmúlt héten 34 alkalommal riasztották a tűzoltókat káreseményhez. Ebből 15 esetben vonultak műszaki mentésre és 8 alkalommal kellett tűzesetnél beavatkozni. 11 esetben érkezett a tűzoltóságok híradóügyeletére téves jelzés.

A télies útviszonyok miatt három kamion elakadt a 82-es számú úton, Bakonyszentkirálynál, január 4-én délután. A zirci önkormányzati tűzoltók az egyik kamiont drótkötél segítségével felvontatták a szerpentinen. A Közútkezelő munkatársai az érintett útszakaszt letisztította, melynek köszönhetően a másik két tehergépkocsi önerőből el tudott indulni.

Január 6-án a délelőtti óráktól Veszprém megye teljes területén kisebb-nagyobb intenzitással havazott. Tűzoltóinknak összesen hat alkalommal kellett beavatkozniuk megyeszerte elakadt kamionoknál és személyautóknál. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

A szerdai nap folyamán összesen négy esetben kellett beavatkozni olyan tehergépjárműveknél, melyek a hó és a csúszós utak miatt önerőből nem tudtak továbbhaladni úti céljuk felé.

Kora reggel Tapolca és Sümeg között egy tehergépkocsi megcsúszott az úton és az árokban állt meg, két fa közé beszorulva. A tapolcai önkormányzati tűzoltók vonultak a helyszínre, akik először láncfűrésszel és kéziszerszámokkal kiszabadították a kamiont, majd csörlő segítségével visszavontatták az úttestre.

Kora délután Litérnél, a 72-es úton akadt el egy kamion, ezt a balatonfűzfői tűzoltók vontatták fel az emelkedőn. Mivel a tehergépkocsi akadályozta a forgalmat, több kamion is feltorlódott az útszakaszon. A közútkezelő munkagépe az érintett szakaszt letisztította, így ott további fennakadást nem okozott a hó.Kővágóörs közelében egy ásványvizet szállító nyergesvontató akadályozta a forgalmat. A Kővágóörsi Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai vonórúd segítségével az emelkedőre felvontatták a tehergépjárművet, ami ezt követően önerőből tovább tudott haladni.

Sümegen, a Rendeki utcában egy negyven tonna össztömegű kamion okozott forgalmi akadályt, amit a sümegi önkormányzati tűzoltók a közeli benzinkútig elvontattak.

Nem csak kamionok és nyergesvontatók adtak feladatot a tűzoltóknak. Tapolca közelében megcsúszott és az árokban állt meg egy személyautó, melyet a tapolcai tűzoltók vontattak vissza az úttestre. Egy Várpalotáról érkezett jelzés szerint egy autó elakadt a hófalban, melyben két gyermek is tartózkodott. A pétfürdői hivatásos tűzoltók csörlő segítségével lehúzták a hófalról a gépkocsit, ami ezt követően folytathatta útját.

Tűz keletkezett egy családi ház tizenkét négyzetméteres épületrészében Nagygyimóton, a Pápai utcában, január 6-án este. A pápai hivatásos tűzoltók két gépjárműfecskendővel és egy vízszállítóval vonultak a helyszínre, majd három vízsugárral, rövid időn belül megfékezték a lángokat. A tűz nem terjedt tovább más helyiségekre. A tűzben senki nem sérült meg, és lakosságvédelmi intézkedés bevezetésére sem volt szükség.

Három személyautó ütközött össze a 82-es főút Zirc és Eplény közötti szakaszán, az olaszfalui elágazásnál, január 9-én délelőtt. A balesetben az egyik autó az árokba csúszott, egy az útpadkán állt meg, míg a harmadik forgalmi akadályt képezett. Az ütközésekben ketten könnyebben megsérültek, a műszaki mentést - félpályás útlezárás mellett - a zirci önkormányzati tűzoltók végezték.

Kisteherautó motortere gyulladt ki január 10-én délelőtt Ábrahámhegyen, a Patak utcában. A helyszínre a badacsonytomaji hivatásos tűzoltók vonultak, akik két vízsugárral, rövid időn belül eloltották a tüzet. A tűzeset kapcsán személyi sérülés nem történt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!