Hírek

2016.04.12. 15:19

Felkészülten várják az óriás szállítmányt a falvakban

Pétfürdő – Felkészültek az érintett Veszprém megyei településeken a hat túlsúlyos és túlméretes szállítmányú kamionból álló 200 méter hosszú konvoj fogadására.

Szabó Péter Dániel

Hetekkel ezelőtt megkezdtük az egyeztetéseket az érintettekkel, így senkit nem ér váratlanul a Nitrogénművekhez tartó óriás szállítmány érkezése, mondta el a Naplónak Kotzó László, Ősi polgármestere. A megyehatár közelében fekvő kistelepülésre kedden éjszaka érkezik meg a pétfürdői cég új fejlesztéseihez szükséges, gigantikus eszközöket szállító konvoj. – Csakúgy, mint tavaly, amikor egy hasonló méretű berendezést szállítottak a Nitrogénművekhez, ezúttal is a falu Berhida felőli határában, a Rózsa utca és a Béke utca találkozásánál várakoznak szerdán napközben a kamionok, hogy szerda este továbbinduljanak végcéljuk felé – mondta el kérdésünkre Kotzó László.

Tavaly sokan kíváncsiak voltak a Berhidán áthaladó óriás szállítmányra. Idén sem lesz másképp
Fotó: Szabó Péter Dániel

A szomszédos Berhidán is mindenre felkészültek a helyiek. – Minden érintett lakó megkapta az értesítést, a kábelek és vezetékek bontása miatt ugyanis szolgáltatások kimaradására kell számítani szerda éjszaka. A konvoj áthaladására idén is sokan kíváncsiak lesznek, a legérdekesebb rész talán a körforgalom, illetve a polgármesteri hivatal előtti szakasz lesz, onnan fordulnak majd rá a kamionok a Péti útra – mondta el a Naplónak Pergő Margit polgármester.

Pétfürdőn a polgárőrség készül nagy erőkkel a szállítmány érkezésére, hét helyen is zárnak majd utcákat, hogy probléma nélkül érjen el végcéljához a gigantikus konvoj, tájékoztatta lapunkat Gelencsér István elnök.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!