Hírek

2016.06.01. 12:08

Értékek megbecsülője

Badacsonytördemic – Állva tapsolta mindenki Vollmuth Péter polgármestert, amint átvette a Köz Szolgálatáért Érdemjel arany fokozatát.

Tóth B. Zsuzsa

Az ország talán legszebb vidékén vagyunk, különleges érzés itt járni nekünk, alföldieknek. Úgy látjuk, itt igazi közösségek vannak, miközben az emberek a városokban ma sokkal távolabb vannak egymástól, mint a badacsonyi térségben. Egy közösséget megszervezni, összefogni, vezetni rendkívül nehéz feladat. Azonban aki ezt próbálta, az tudja, hogy szép feladat és sok megbecsülést hozhat. Vollmuth Péter ennek a közösségnek a motorja hosszú évek óta. A falu lelke, aki olyan települést tudott építeni, ahol az itt élők barátként élnek együtt, a falura mint igazi otthonukra gondolnak. Sok feladata van egy önkormányzati vezetőnek, sokszor abban mérik a munkáját, hogy hány méter járda van, megszépült-e az óvoda. Hosszú távon egy település léte nem ettől függ, hanem attól, hogy a lakosság szereti-e a falut, a közösséget. Akikkel nap mint nap találkoznak, azok a barátaik-e, közösen vállalják a sikereket és nehézségeket. A közösség építése nem téglák egymásra rakásából áll. Ez az a munka, amelyet Vollmuth Péter tökéletesen végez, amely az emberekkel való együttműködés, a velük bánás tudománya, amit csak nagyon kevesen tudnak hibátlanul végezni. Badacsonytördemic polgármestere hosszú évek óta így végzi ezt a munkát. Az igazi nagy dolog azonban az, hogy ennyien együtt ünneplik a polgármestert, ennyien köszönik meg a munkáját. Pintér Sándort belügyminiszter is elismeri a munkáját, ezért adományozza a közszolgálatért érdemjel arany fokozatát – mondta az önkormányzati államtitkár. A Faluház nagytermét megtöltő jelenlevők pedig mind felállva, szűnni nem akaró tapssal fejezték ki köszönetüket és elismerésüket Vollmuth Péternek.

Vollmuth Péter Badacsonytördemic polgármestere a dr. Pintér Sándor belügyminiszter által adományozott a Köz Szolgálatáért Érdemjel arany fokozatát vehette át szerdán Pogácsás Tibor önkormányzati államtitkártól

Fenyvesi Zoltán, a Veszprém megyei Közgyűlés alelnöke személyes élményeit idézte.

- Alelnökségem másfél éve alatt, a rengeteg együtt töltött programon teljesedett ki igazán a kapcsolatunk. Gyakran megfordulok a településen, látom, hogy a falu őrzi és tiszteli kulturális és történelmi hagyományait. Korábban egy ajkai rendezvényen Péter ottani kötődésűként a segítségét ajánlotta fel, hiszen fontosnak érezte azt a közösséget is és ez nekem nagyon jólesett. Máskor tapasztaltam, hogy amint ellátogattam civilben a megújult strandra, a polgármester már tudomást szerzett ittlétemről. Úgy érzem, egy jó polgármester mindenről tud a településen, mindenki gondját baját ismeri, tudja, mikor ki érkezik és távozik – mondta Fenyvesi Zoltán és gratulált a díjhoz. Karcag polgármestere, Dobos László méltatta Vollmuth Péter munkáját, amely révén nem csupán a közeli településekkel ápol jó kapcsolatot Badacsonytördemic, hanem a legtávolabbiakkal is.

Vollmuth Péter hálásan mondott köszönetet mindenkinek, aki segítette a települést és megismertette azt a távolabbi vidékkel is Fotó: Tóth B. Zsuzsa

- Karcag több, mint háromszáz kilométerre van ide, mégis példa értékű barátság szövődött köztünk. Ezt bizonyítja az is, hogy az itteni szürke marha főző versenyen egyre több karcagival találkozhatnak. A polgármester a Nagykunság szerelmesévé vált. Megérezte az ottaniak lelki világát, de könnyű volt egymásra találnunk és barátságot kötnünk, mert ő is hasonló tulajdonságokkal bír. Ha valaki megérdemelte ezt a kitüntetést, akkor ő kétség kívül – mondta a polgármester és ajándékot adott át, valamint továbbította a település lakóinak üdvözletét is. Vollmuth Péter hálásan mondott köszönetet mindenkinek, aki segítette a települést és megismertette azt a távolabbi vidékkel is. Az ünnepségen Kiss Imre Helvécia önkormányzati képviselő-testületének tagja az első közös verseci útjukról készült emlékkel lepte meg az ünnepeltet és tolmácsolta a településen élők jókívánságait.

Szántai Attiláné kultúros úgy fogalmazott zárszavában, hogy amint azt Egry József is vallotta, egy települést nem csak az jellemez, hogy vannak-e értékei, hanem hogy vannak-e értékeinek megbecsülői.

Az ünnepségen Hidvégi Zoltán a Tördemic Néptáncegyüttes tagja néptánccal, az ajkai zeneiskolából Vörös Jánosné és Tiborcz Erik zenével közreműködött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!