Hírek

2016.08.29. 21:06

Vigyázat, álszerelők!

Többször foglalkoztunk termékbemutatókkal, álnyereményjátékkal vagy telefonos csalókkal, akik olvasóinkat próbálták becsapni, azonban olyannal, mint aki a veszprémi Hunyadi utcában „dolgozott”, még nem találkoztunk. A besurranó főleg idősekhez kéredzkedik be, magát az egyik kábelszolgáltató szakemberének kiadva.

Heffler Péter

- Egy nagyon meggyőző, jó modorú férfi csöngetett hozzánk a minap azzal a kérdéssel, hogy nem vettük-e észre, hogy egyes tévécsatornák szellemképesek, vagy akadozik rajtuk a jel - kezdte az idős hölgy.

- Szerelőnek mondta magát, és azt is említette, hogy a környéken több házba is benéznek, mert sok panasz érkezett. Mivel a férjemmel mi is mindig mérgelődünk, hogy egyes adók tényleg nézhetetlenek, hát behívtuk. Sajnos igazolványt nem kértünk tőle, így nem derült ki, hogy valóban szere- lő-e.

Mivel a lakásban két tv is van, ezért kérte, hogy amíg az egyikkel dolgozik, mi menjünk át a másik készülékhez, ellenőrizni az ott fogható jelet. Szerencsére nem hagytuk magára, valaki mindig rálátott, hogy éppen mit „dolgozik”. A kép aztán nem lett jobb, majd elmondta, hogy még szeptemberben valószínűleg jönni fognak.

Azért szeptemberben, mert akkor lecserélik a környéken a jelet fogó „dobozokat” - árulta el még veszprémi olvasónk, aki azt is hozzátette, hogy jártak az említett kábelszolgáltatónál is, megtudakolni, hogy valóban dolgozhatott-e náluk az egyik szerelőjük, de ott egy délelőtt alatt sem sikerült sorra kerülniük az ügyintézőknél...

A szóban forgó kábelszolgáltatótól később megtudtuk, hogy technikusok, értékesítők nem jártak a helyszínen az említett időszakban, és nem végezhettek ilyen jellegű ellenőrzést. Továbbá szeretnék kedves olvasóink figyelmét felhívni, hogy minden helyszíni munkát végző kollégájuk fényképes igazolvánnyal rendelkezik, illetve olyan munkalappal érkezik a helyszínre, amely többek között tartalmazza az ügyfél nevét és címét.

Emellett fontos ki-emelni, hogy a lakáshálózatban végzett ellenőrzésekre telefonon előre egyeztetett időpontban mennek ki a cég technikusai. Kérik előfizetőiket, hogy minden esetben kérjenek azonosítást a kiérkező technikusoktól, ellenőrizzék alaposan az igazolványt és a munkalapot is, és csak előzetes egyeztetés esetén engedjék be a lakásukba az illetőt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!