Hírek

2016.09.18. 10:20

Veszprémi alelnököt választott a Magyar Igazságügyi Szakértői Kamara

Veszprém - Horváth György személyében veszprémi alelnököt választott múlt heti tisztújító küldöttgyűlésén a Magyar Igazságügyi Szakértői Kamara.

Kovács Erika

Szeptember 15-én tartotta meg Budapesten tisztújító küldöttgyűlését a Magyar Igazságügyi Szakértői Kamara (MISZK), amely elfogadta a kamara nyitó vagyonmérlegét, új alapszabályát, valamint ideiglenes szervezeti és működési szabályzatát. A küldöttek megválasztották a MISZK elnökét, elnökhelyetteseit és bizottsági tisztségviselőit. Az elnök Agárdi Tamás lett, míg elnökhelyettes Horváth Csaba, Horváth György, Kölber György és Radványi Zoltán. A kamara elnökének és elnökhelyetteseinek megválasztását még az igazságügyi miniszternek is jóvá kell hagynia.

Az igazságügyi szakértői kamara az igazságügyi szakértők önkormányzati elven alapuló szakmai, érdek-képviseleti köztestülete. Köztestületként az igazságügyi szakértői tevékenység tudományos művelésének támogatásával, a szakmai és etikai elvek meghatározásával és érvényesítésével, valamint a szakértők képviseletével kapcsolatos közfeladatokat látja el. Az igazságügyi szakértő a bíróság, az ügyészség, a rendőrség, illetve a jogszabályokban meghatározott más hatóságok kirendelése, továbbá megbízás alapján, a tudomány és a műszaki fejlődés eredményeinek felhasználásával készített szakvéleménnyel segíti az adott ügy tényállásának megállapítását, a szakkérdés eldöntését.

A MISZK alelnökének most megválasztott Horváth György egy veszprémi könyvvizsgáló és tanácsadó kft. egyik tulajdonosa és ügyvezető igazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!