Hírek

2016.10.15. 11:25

Badacsonytördemic polgármesterét, Vollmuth Pétert több százan kísérték utolsó útjára

Badacsonytördemic - Nem csak magunk hasznára, hanem mások javára éljünk. Assisi Szent Ferencnek tulajdonítják ezt a mondást, amely jól jellemzi elhunyt testvérünk életét.

Tóth B. Zsuzsa

Erről beszélt a település polgármestere, Vollmuth Péter ravatalánál Cséry Gergő plébános a szombaton délelőtt a község ravatalozójánál, ahol családtagok, polgármesterek, sporttársak, barátok, ismerősök több százan kísérték utolsó útjára az elhunytat.

Fotó: Tóth B. Zsuzsa

- Aki életét a köz szolgálatának szenteli, a zászlajára tűzheti ezt a voltaképpen keresztény alapelvet. Hiszen Isten mindnyájunkat az ő teremtői művébe hív meg. Arra hív, hogy munkatársai legyünk a teremtés nagy művében. A keresztségben mindnyájunknak új életet ajándékozott, ami fáradságos, tud bánatot is okozni, de örömökkel teli. Amikor maradandót alkotunk, Isten lehetőséget ad, hogy részesei lehessünk az ő nagyszerű alkotásainak, műveinek. Péter testvérünk tettei, lelkesedése, ahogy dolgozott, sok mindent elárult róla, arról, hogy fontos volt számára a köz java. Az, hogy előre haladjon szűkebb pátriája, faluja, közössége. Amikor egy ember ilyen földi célokat tud kitűzni maga elé, bekapcsolódik az örökkévalóság művébe is. Persze, a látható dolgok mulandóak, az örökké tartó javak felé kell törekednünk. Mégis, valahol az emberben legbelül ezek a dolgok összetartoznak, ha tiszta szándékból fakadnak. Aki maradandót alkot, arról sokat megőriz az emlékezet. Egy munkálkodó lelkest ajánlunk gondviselő Istenünk kezébe, akihez most visszatér a lelke – így búcsúzott a polgármestertől a plébános.

A katolikus templomban Ludwig Emil újságíró búcsúzott meghatottan Vollmuth Pétertől, méltatva mindazt, amit a polgármester a falu közösségéért tett. Hangsúlyozta jóságát, önzetlenségét, a falu polgáraira is kiterjedő figyelmét. Mint mondta, amit az ősök örökül hagytak a községre, azt ő megőrizte és továbbadta

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!