Hírek

2016.10.04. 05:09

Mentőápolót bántalmazott

A Veszprémi Járási és Nyomozó Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat egy 38 éves férfival szemben, aki az őt kórházba szállító mentőápolót bántalmazta,közölte Gulyás Ildikó főügyészségi szóvivő.

Napló-információ

A vádirat szerint az ittas elkövető 2016 júniusában azzal hívta fel a mentőket, és kért segítséget, hogy a veszprémi vasútállomáson megverték. A férfi azonban a mentősöknek és a kiérkező rendőröknek is ellentmondásosan adta elő a vele történteket, ezért valótlan bejelentés szabálysértése miatt feljelentették. 

A mentősök végül bizonytalan állapota miatt, mivel segélyhívásának valós okát nem tudták megállapítani, a férfit a kórház sürgősségi osztályára szállították. 

A vádlott a kórházba szállítása során az őt kísérő mentőápolóval hol készségesen együttműködött, hol agresszíven viselkedett, majd a kórházba érve durván kifogásolni kezdte, amikor a sértett az értékleltár felvételéhez a személyi okmányait elkérte. A sértett hiába nyugtatta az elkövetőt, a férfi az iratokat továbbra is vissza akarta venni, majd felállt, s a mentőápolót szidalmazva, őt megütötte. A sértett kérte a férfit, hogy csillapodjon le, de az a háta mögé került, ismét megütötte, és szidalmazni kezdte. 

A sértett az újabb támadástól tartva a falhoz szorította a férfit, majd egy székre ültette, mobiltelefonján pedig értesítette a rendőrséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!