Hírek

2016.11.20. 15:50

Mesterek a családban

A mestertanfolyamokon arra már volt példa, hogy testvérpár együtt sajátította el az ismereteket. Az azonban ritkán fordul elő, hogy házaspár együtt üljön be a padba.

Idén Szöllősi Tamás és felesége, Szöllősiné Mátyás Anita a család és a magánvállalkozás mellett szakított időt arra, hogy képezzék magukat. Előbbi az autószerelő, utóbbi a kereskedő szakmában szerzett mesterlevelet.

Tamás 1993 óta dolgozik a szakmában, vállalkozó, Peremartonban van a műhelyük. Az üzemeltetés feltétele, hogy a műhelyvezető mester legyen. Ugyanakkor a szakképzésbe is bekapcsolódtak, és tanulóik csak akkor lehetnek, ha azzal mester foglalkozik. Nem volt kérdéses számára, hogy elvégzi a tanfolyamot.

Szöllősiné Mátyás Anita és Szöllősi Tamás
Fotó: Penovác Károly

Emellett úgy gondolta, a vállalkozás presztízsének is jót tesz, ha mesterember van a műhelyben. Sokat dolgoznak. Főként szerződött munkáik vannak, ez szinte a teljes kapacitásukat leköti, ad hoc jelleggel nem is nagyon tudnak vállalni javítást.

Anita a mestervizsgán kiválóan megfelelt. A dolog pikantériája, hogy ugyan van kereskedővégzettsége, de jelenleg könyvelőként dolgozik. A mesterlevél megszerzését azért tartotta fontosnak, mert látja, hogy a vállalkozói szférában szükség van a jó szakemberekre.

Mivel ma már a kereskedő is hiányszakmának számít, különösen elengedhetetlen, hogy a jövő nemzedékével megfelelő tudással rendelkező szakemberek foglalkozzanak. A vállalkozását a jövőben üzletnyitással szeretné bővíteni, ahol a tanulókkal is szeretne foglalkozni. Mindketten profitáltak abból, hogy a tanfolyamot együtt végezték el, hiszen a tanulás során tudták egymást segíteni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!