Hírek

2016.12.30. 18:25

Fokozott rendőri jelenlét lesz szilveszterkor

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szilveszter alkalmával fokozott rendőri jelenléttel készül Veszprém megye településein a nagyobb tömegeket vonzó rendezvények, szórakozóhelyek környezetének ellenőrzésére a szórakozók biztonsága érdekében, bűncselekmények, jogsértések megelőzése, megakadályozása céljából, mondta el érdeklődésünkre Borbély Zoltán alezredes, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes.

Kovács Erika

Az alezredes hozzáfűzte,  pirotechnikai termékek illegális forgalmazásának, árusításának és használatának megakadályozása miatt összehangolt intézkedések várhatóak. Ezért a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság igazgatásrendészeti osztálya a katasztrófavédelmi igazgatósággal közösen ellenőriz a pirotechnikai eszközöket árusító helyeken, elsősorban a termékek szakszerű tárolásának, a jogszabályban meghatározott árusításának ellenőrzése céljából. A rendőrség fokozott közterületi ellenőrzést és megerősített járőrözést tart december 31-én a bevásárló központok, piacok közvetlen környezetében, közterületeken és a nyilvános helyeken figyelemmel a megnövekedő forgalomra. Az éjszaka folyamán fokozott ellenőrzésekre, nagyobb rendőri jelenlétre elsősorban a szórakozóhelyek, rendezvények területén illetve azok közvetlen környezetében lehet számítani.

Borbély Zoltán, a Veszprém Megyeri Rendőr-főkapitányság képviseletében a biztonságos szórakozás kapcsán tanácsolta: pirotechnikai terméket kizárólag engedéllyel rendelkező forgalmazótól, magyar nyelvű használati utasítással ellátva vásároljanak! A pirotechnikai termékeket úgy tárolják, hogy azokhoz gyermekek ne férhessenek hozzá, és mindig olvassák el a használati útmutatót, és mindig tartsák be az előírásokat. A termékeket ne szereljék szét, és ne alakítsák át, a sérült, hibás vagy lejárt szavatosságú terméket vigyék vissza a forgalmazónak!

Fotó: rendőrség

A pirotechnika termékek használata előtt győződjenek meg arról, hogy függőleges irányban semmilyen akadály nincs a termék útjában, és oldalirányban is veygék figyelembe a használati útmutatóban szereplő biztonsági távolságokat! Pirotechnikai termékeket csak az előírásoknak megfelelően, fokozott óvatossággal használják, vigyázzanak, hogy szórakozásuk ne veszélyeztessen másokat!

A házi kedvenceket tartsák bezárva, mert a robbanáskor hirtelen keletkező nagy erejű fény- és hanghatások sokkszerűen érhetik a szabadon lévő állatokat! Közlekedés során járművezetésnél kerüljék az alkoholfogyasztást, illetve csak olyan járművel közlekedjenek, amelynek vezetője tartózkodik az alkohol fogyasztásától.

Borbély Zoltán alezredes kiemelte, hogy a rendőri intézkedések során elsősorban a segítőkészség dominál a szolgálatban lévő rendőrök részéről, azonban jogsértések észlelése esetén az eljáró rendőrök a „törvény szigorával" járnak el.

- Balesetmentes szórakozást, illetve vezetést kíván mindenkinek a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság az év utolsó éjszakáján és  a következő évben is! - fogalmazott az alezredes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!