Hírek

2016.12.04. 07:30

Garázs és ház égett Pápán – megégett egy ember (frissítve!)

Pápa - Kigyulladt vasárnap hajnalban eddig ismeretlen okból Pápán egy garázs és egy vele egybeépített lakóépület a Szalmavári Kovács János utcában, erősítette meg értesülésünket Helt Ákos megyei katasztrófavédelmi szóvivő.

Kovács Erika

Hozzátette, a helyszínre az ajkai, pápai és a csornai tűzoltók vonultak, az utómunkálatok és az izzó részek visszahűtése elhúzódhat, mert az udvaron nagy mennyiségű lomot kell visszahűteniük és átvizsgálniuk a tűzoltóknak. A munkálatok idejére –amit a katasztrófavédelmi műveleti szolgákat vezet – lezárták a Szalmavári Kovács János és a Jókai utcai kereszteződéseket.

A helyszínről egy embert égési sérüléssel kórházba szállítottak.

Kerestük a mentőket a részletekről, válaszukra várunk.

 

Frissítés:

Már befejezték az utómunkálatokat  a pápai tűznél a tűzoltók, akik három gázpalackot is kihoztak az épületből, mondta el Helt Ákos szóvivő.

Aradi Virág megyei rendőrségi sajtóreferens közölte, a rendőrök biztosították  a helyszínt a munkálatoknál.

10:25 - A pápai tűzeset helyszínéről egy középkorú férfit súlyos sérüléssel szállítottak a mentők kórházba, tudtuk meg a megyei mentőszolgálattól.

13:35 - A kiégett lakóépület szomszédságában élőktől megtudtuk, hajnali negyed egykor lettek figyelmesek a lángokra, ekkor riasztották a tűzoltókat.

Fotó: Polgár Tibor

Mint mondták, a súlyos égési sérüléseket szenvedett férfi egyedül élt az ingatlanban, és a tűzoltók segítségével a saját lábán hagyta el az égő épületet.

Fotó: Polgár Tibor

A szerencsétlenül járt férfi fia a Naplónak nyilatkozva elmondta, édesapját jelenleg altatásban tartják a kórházban, a család bízik a férfi felépülésében. A ház lakhatatlanná vált, a berendezési és a személyes tárgyak teljesen megsemmisültek, mint ahogyan a tetőszerkezet is.

Fotó: Polgár Tibor

A tűzoltók jelenleg is dolgoznak a helyszínen, a ház környékén lezárták az egyik forgalmi sávot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!