Hírek

2016.12.14. 11:33

Halálos motorbaleset: mi történhetett?

Tihany - Vádat emelt a Veszprémi Járási és Nyomozó Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt egy 32 éves nővel szemben, aki 2015 augusztusában az elsőbbségadás szabályait megsértve egy motorkerékpárral ütközött, melynek vezetője a baleset következtében életét vesztette,közölte Gulyás Ildikó, főügyészségi szóvivő.

Kovács Erika

A vádirat szerint a vádlottnak a baleset elkerülésére lehetősége lett volna, amennyiben a főúton megálló, s ezzel neki elsőbbséget adó gépjármű előtt kihaladva balra tekint, és a motorkerékpárral érkező sértettnek elsőbbséget ad.

A tavaly augusztus 8-án történt balesetről megírtuk, huszonhét éves székesfehérvári fiatalember az áldozat, aki motorjával személygépkocsival ütközött a 71-es úton, Tihanynál, külterületen.

Összetört autó és romokban heverő motor utalt  a tragédiára tavaly augusztusban, Tihany határában, szombat este Fotó: a szerző

Az elhunyt fiatalember barátai akkor elmondták, a férfi Siófokról jött vissza szombaton este, ahol egy edzőtábort látogatott meg, mert kitűnő sportember volt.

A baleset helyszínén egy összetört, fiatal nőt láttunk, akiről kiderült, ő vezette az autót, az emberek elmondták, tihanyi illetőségű. Kérdésünkre akkor egy dinnyeárus idézte fel a tragédiát, aki elmondta, hatalmas volt a forgalom, összefüggő kocsisor jött Tihany felől Füred irányába. A motoros több autóst is megelőzött már, és nem vette észre, hogy a kocsisor elején valaki megállt, hogy kiengedje a hajógyár előtt levő, és a 71-es úttal párhuzamos kis útról a főútra kanyarodó autóst. A motoros éppen akkor ért oda, amikor az autós kiérkezett a főútra, a motoros lassan ment, valószínűleg észlelhette is az elé kanyarodó járművet, de már késő volt, elesett. –Aztán egy csattanást hallottam, azonnal odarohantam az elesett motoroshoz, és csak azt hallottam, nehezen veszi a levegőt – mondta a dinnyeárus. Felidézte továbbá, a kocsisorban  több orvos is volt, akik azonnal a sérülthöz mentek, akiről közben levették a bukósisakot, az orvosok stabil oldalfekvésbe helyezték, többen hívták a mentőket, akik több autóval is percek múltán megérkeztek. - Legalább negyven percig keményen küzdöttek az életéért, én mindvégig világítottam a lámpámmal, aztán valaki mondta, hogy vége – mondta megrendülten a férfi.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!