Hírek

2016.12.19. 16:15

Kétnapos adventi forgatag

Sümeg - Két napos programmal várta az érdeklődőket advent negyedik vasárnapján a város. A Hét vezér téren az idén harmadik alkalommal megtartott rendezvényen a résztvevők pásztorjátékot nézhettek, templomi hangversenyeken vehettek részt, valamint a vásárban ajándéktárgyakat vásárolhattak, amelyek árát a szervezők jótékony célra fordították.

Tisler Anna

A vásárban a civil szervezetek tagjai és a város intézményei dolgozói árusítottak.

Végh László polgármester köszöntőjében elmondta, hogy a közösség ereje nem a falakban, a pénzben van, hanem az összetartozásban. A város erőssége a közösség, a jól működő civil szervezetek.

Fenyvesi Zoltán, a Veszprém Megyei Közgyűlés alelnöke köszöntőjében elmondta, hogy az ünnepre lélekben is fel kell készülni. Karácsonyra négy héten át készülődünk. Advent utolsó vasárnapján, 18-án már mind a négy gyertya ég a koszorún. A gyertya lángja vigyen fényt és meleget minden család otthonába.

A hittanosok pásztorjátéka, szólót énekel Kulcsár Kata
Fotó: Tisler Anna

A Plébániatemplom előtti téren szombaton a hittanos diákok pásztorjátékot adtak elő, amelyet Lovró Krisztina és Hegedüs Ágnes tanított be. A Plébániatemplomban szombaton a sümegi fúvószenekar adott koncertet, vasárnap a Tapolcai Kamarakórus, a szombathelyi Erkel kamarakórus, és a sümegi Szegedy Róza Nőikar műsorát hallgathatták az érdeklődők. Azt követően a résztvevők gyertyafény mellett vonulnak át a köztéri órához, ahol a Városvédő és Szépítő Egyesület tagjai adnak műsort.

Gombási András, az egyesület elnöke ünnepi köszöntőjében kijelentette, hogy egy csodával lesz szegényebb az, aki a napi teendők ellátása mellett nem szakít időt arra, hogy lelkileg is felkészüljön karácsony csodájának a befogadására. Az ünnep ne csak a terített asztalról, az ajándékokról szóljon, hanem a meghitt, boldog együttlétről, az egymás felé fordulásról, a szeretetről. December 22-én a leghosszabb az éjszaka, és a legrövidebb a nappal. Karácsony idején már egyre több a fény, egyre hosszabbodnak a nappalok. A fény a reményt, Istent jelképezi. A reményt, hogy van megújulás, jöhet a jobb, a szebb korszak.

Végh László gyújtotta meg az adventi koszorú negyedik gyertyáját, majd a Szegedy Róza Nőikar tagjai karácsonyi dalokat énekeltek Paukovics László karnagy vezényletével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!