Hírek

2016.12.25. 15:49

Télen veszélyes lehet az utcán

Veszprém - A hajléktalanokat ellátó nappali melegedő és éjjeli menedékhely kihasználtsága lényegesen megemelkedett a hideg idő hatására.

Kutasi Zsófia

Szaller Péter, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Befogadás Háza intézményvezetője elmondta, 10-15 fővel többen mennek be az intézményi egységekbe. Ezek az egységek az első lépcsőfokai az intézményes ellátásnak. Jelenleg mindegyik hely kihasználtsága közel teljes, az alacsony küszöbű ellátás is folyamatosan biztosított.

A tavalyi évhez képest idén előbb köszöntött be a hideg időszak. Ezt érzékelik a szakemberek, mivel az ellátottak közül többen vannak bent egy időben és folyamatosan a befogadás házában.

Szaller Péter kiemelte, cél, hogy lehetőség szerint az intézménybe vonzzák a rászorulókat, hiszen ilyenkor napközben is veszélyes lehet huzamosabb ideig az utcán tartózkodni. A hatékony működésnek köszönhetően Veszprémben évek óta nem történt a hajléktalanok körében fagyhalál az utcán.

Az intézmény munkatársai fokozott utcai jelenlétet biztosítanak, szorosabb kapcsolatot tartanak az utcán élőkkel. Megemelt számban indulnak a teajáratok, a hajléktalanok a meleg tea mellett ételt, kenyeret, felvágottat, pokrócot és takarót is kapnak. Az utcai szolgálat 8-tól 22 óráig van jelen munkanapokon, a készenléti telefonügyelet pedig huszonnégy órában elérhető.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!