Hírek

2017.01.03. 14:58

Teljesen kiégett egy lakóház Nyirádon (frissítve)

Meggyulladt eddig ismeretlen okból egy közös udvaros családi ház első lakrésze kedden délután.

Kovács Erika

A ház teljes terjedelmében égett, mondta érdeklődésünkre Helt Ákos megyei katasztrófavédelmi szóvivő. A tűzhöz az ajkai és a badacsonytomaji hivatásos tűzoltók vonultak, valamint a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat.

A tűzoltók egy gázpalackot is kivittek az égő épületből.

Fotó: önkormányzat

- Azonnal a helyszínre mentem, tájékozódtam a történtekről, majd beszéltem a gyermekjóléti szolgálattal, valamint a családvédelemmel is arról, hogyan tudunk segíteni a családnak, melynek természetesen azonnal lakhatást kínáltunk fel - mondta el megkeresésünkre Nagy Gábor, Nyirád polgármestere. Hozzátette, teljesen kiégett a ház, amelyben egy fiatal pár kétéves gyermekével és az egyik nagyszülővel lakott együtt. A tűz nem terjedt tovább, de lelkileg nagyon megvisel mindenkit az eset, a közös udvarban lakó másik család is nagyon megrémült. A polgármester szerdán reggelre összehívta a gyermekjóléti szolgálat, illetve a családvédelem illetékeseit, és arról beszélnek, hogyan tudják segíteni a szerencsétlenül járt családot többek között ruhafélével, élelemmel, bútorokkal. Az udvarban lakó másik családnak, különös tekintettel az ottani kisgyerekekre, akik szintén nagyon megijedtek a tűz miatt, szintén segítséget kínálnak fel, velük szakemberek beszélgetnek majd, ha szükséges.

A katasztrófavédelem információi szerint a nyirádi Dózsa György utcában gyulladt ki egy földszintes lakóház egyik lakrésze. Az oltási munkálatokat az ajkai és a badacsonytomaji hivatásos tűzoltók végezték, több vízsugárral, illetve a tetőszerkezet megbontásával és oltásával. A rajok egy gázpalackot is kihoztak az égő épületrész konyhájából, a palackot vízsugárral hűtötték. Munkájukat a helyszínen segítette a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat. Egy ember megsérült a tűz során, a mentők helyben ellátták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!