Hírek

2017.01.12. 19:59

Inkább az interneten intézünk mindent

Veszprém - Egyre több bankfiók szűnik meg, a netbank térhódítása növekszik, ma már szinte mindent el lehet ott intézni.

Piltman-Horváth Barbara

A Magyar Nemzeti Bank adatai alapján hosszú idő óta nem volt olyan kevés bankfiók, mint most.Az év elején összesen 2372 fiókot tartottak nyilván az országban, ez 69 bankfiókkal kevesebb, mint 2016 elején, de 2013-ban például még jóval több mint háromezer volt, egészen pontosan 3111.A fiókok számának csökkenése egyrészt a 2008-as pénzügyi válsággal magyarázható - írja vg.hu. A lakosság nem tudta fizetni hiteleit, befektetéseik nem voltak, újabb hitelt pedig szinte öngyilkosság volt felvenni.

A pénzintézetek a költségcsökkentés jegyében egyre több fiókot zártak be, ugyanakkor mind több szolgáltatás elérését biztosították internetbankon keresztül. Sőt, van olyan bank, aminek csak régiós központjai vannak, fiókkal nem is rendelkeznek, mindent telefonon, vagy neten keresztül intézhetünk. Azaz, csak volt, mert már a legnagyobb pénzintézet felvásárolta.A netbank egyébként rendkívül praktikus, sokan használják akár mobilalkalmazáson keresztül is.

A kérdés csak az, mi lesz az idősebbekkel, akik nem tudják megtanulni a felület kezelését?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!