Hírek

2017.01.10. 20:01

Jegesedés az úton

Balatonfüred - Olvasónk hívta fel figyelmünket a Füreden már hosszabb ideje létező problémára. Állítása szerint már évek óta gondot okoz az említett útszakaszon a vízátfolyás, ami a rendkívül hideg időjárás miatt súlyosbodott.

Sági Ági

Bár a város településüzemeltetési cége rendszeresen elvégzi az útszakasz síkosság- mentesítését, a hétvégi nagy hidegben a vízátfolyás 10-12 centiméter vastagságúra fagyott, amit hétfőn csak munkagéppel lehetett az útról eltakarítani. Tény, hogy a csúszásveszélyt jelző táblát kitették, de olvasónk szerint a probléma hosszú távú kezelésére lenne szükség. Véleménye szerint a vízelvezetést az útszakasz közelmúltban történt felújításakor kellett volna megoldani.

A csúszásveszélyt jelző táblát kitették Füreden, de olvasónk szerint a probléma hosszú távú kezelésére lenne szükség
Fotó: Sági Ági

A helyszínre érve jól látszik a vízátfolyás, és egy szomszédos ingatlan tulajdonosa is megerősíti, hogy régi problémáról van szó. A nyugdíjas mérnök szerint a megoldás sem lenne bonyolult, a forrásra egy kutat kellene telepíteni - hiszen jó minőségű karsztvízről van szó -, így megoldódhatna az itt rendszeresen tartott sportesemények vízellátása is.

Az üggyel kapcsolatban telefonon többször kerestük a balatonfüredi önkormányzat városfejlesztési és üzemeltetési osztályát, de megkeresésünkre lapzártánkig nem érkezett válasz.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!