Hírek

2017.01.27. 15:30

Labirintus a jégen - Videóval!

Balatonfüred - Különös építkezés tanúi lehettek, akik csütörtökön a Vitorlás tér közelében sétáltak. A 23 centiméter vastag, egyenként 20 kilós jégtéglákból egy labirintusszerű építményt rakott egy népes társaság a tér előtti jégfelületre.

Sági Ági

- Ez egy jéginstalláció, és a BYC (Balatonfüredi Yacht Club) háromszögletű zászlóját ábrázolja. Igazán felülről, drónról fotózva lesz majd látványos - mondta el Fenyőfalvi Anett, a BYC munkatársa.

- Idén 150 éves a klub, és több látványos megmozdulást is tervezünk ebben az évben, hogy ezt megünnepeljük.

Készül a jéginstalláció. Akadt olyan is, aki a könnyebbik végét fogta meg a munkának (kis kép)
Fotó: BYC

Adta magát, hogy évek óta nem volt ilyen jég a Balatonon, és jó lenne kezdeni ezzel valamit. Végül építész klubtagjaink és kollégáink segítségével született meg a jégzászló terve. Mi pedig úgy gondoltuk, hogy ez remek alkalom egy kis csapatépítésre, és értesítettük a tagokat, hogy aki kedvet érez, jöjjön, és építsünk együtt!

Csütörtökön reggel elindult a munka. A lelkes résztvevők különféle eszközökkel érkeztek. Volt ott húskampó, mini lángszóró, jégtörő, csáklya, gereblye, kézi fűrész, és láncfűrész is. A lezárt belső kikötőből termelték ki az építkezéshez szükséges, mintegy 6 tonna jeget. Ezt aztán kisebb-nagyobb nehézséggel sikerült az építés helyszínére juttatni, ahol estig épült a jégzászló.

Az installációt biztonsági okokból bekerítették, de jól látszik a mólóról is.

 




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!