Hírek

2017.01.12. 13:32

Olaszfalu és az eplényi sícentrum között rendeződhet a vita

Közeledés történt az eplényi sícentrum és az olaszfaluiak között, a sípályán ingyen fogadták az olaszfalui iskolásokat.

Kutasi Zsófia

Ahogy korábban megírtuk, feszült helyzet alakult ki a sícentrum és az olaszfaluiak között. Az olaszfaluiak közül sokan a sícentrumban zajló hóágyúzást összefüggésbe hozzák a faluban tapasztalt havazással.

Boriszné Hanich Edit, Olaszfalu polgármestere elmondta, jelentős plusz kiadás a hóeltakarítás a faluban, ezért azzal a kéréssel fordultak a sícentrumhoz, hogy a költségekhez járuljanak hozzá.

Ebele Bálint, a Síaréna Kft. cégvezetője kiemelte, az Olaszfaluban tapasztalt természeti jelenség és a síarénában zajló intenzív hóágyúzás között nincs összefüggés.

A hóeltakarítás költségeinek rendezésében ezért nem kívántak részt vállalni. Viszont a feszültség enyhítése érdekében ingyen síelést ajánlottak az olaszfalui iskolások számára.

Így ötven gyermeket fogadnak, akik számára a felszerelést is ingyenesen biztosítják. A diákok több csoportban érkeznek a pályára a héten.

Olaszfalui gyerekek az eplényi sípályán

Boriszné Hanich Edit elfogadta és üdvözölte a felajánlást, mint mondta, fontos, hogy a gyermekek megtanuljanak síelni és megkedveljék ezt a téli sportot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!