Hírek

2017.01.23. 21:10

Véradókat vár a Vöröskereszt

Veszprém - A Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat Nyissa az új évet egy jó cselekedettel, és adjon vért! szlogennel véradásra szólít.

Kutasi Zsófia

A tartósan hideg időjárás, valamint a megfázásos megbetegedések miatt január első két hetében a vártnál alacsonyabb volt a véradói aktivitás. Ezért a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat véradásra szólít. A Vöröskereszt közleményében kiemelte, naponta 1800 vér-adót kell toborozni ahhoz, hogy a kórházi ellátáshoz szükséges vérmennyiség rendelkezésre álljon hazánkban.

A Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat a biztonságos nemzeti vérkészlet fenntartása érdekében arra kér mindenkit, aki egészségesnek érzi magát, vegyen részt a szervezett véradások valamelyikén, és buzdítsa véradásra ismerőseit, barátait is.

- Mindig nehezen indul az év, így van ez most is. A szabadságolások, a munkahelyek későbbi kezdései, a rendkívüli téli időjárás miatti megbetegedések mind hozzájárulnak ahhoz, hogy kevesebben jelentkeznek véradásra megyénkben is - nyilatkozta Libisch Éva, a Magyar Vöröskereszt Veszprém Megyei Szervezetének véradásszervező koordinátora.

Hozzátette: - Mindent megteszünk azért, hogy sikeres véradó napokat bonyolítsunk le. Felhívásokat küldünk, személyes megszólítással telefonon kérünk segítséget, sms-t küldünk és hívjuk a véradókat, hogy a betegek ne kerüljenek bajba, a véradói aktivitás megfelelő legyen. A véradók az önzetlen segítségnyújtással járulhatnak hozzá a biztonságos betegellátáshoz véradományukkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!