Hírek

2017.02.10. 21:05

Hétköznapi hősök - Kiemelkednek a közösségből a címet elnyerők

Veszprém - Némethné Szennyai Mária szociális munkás, Ali Ballouk Hussein fül-orr-gégész, Csermák József mentésvezető, Osváth István tűzoltó gépjárművezető és Pálmann László rendőr ezredes vehették át a Mindennapok Hősei díjat.

Marton Attila

A Városi Nyilvánosságért Alapítvány negyedszer szervezte meg a kezdeményezést, amelynek keretében olyanokat díjaznak, akik kiemelkedőek a munkájukban. A veszprémiek másfél hónapon át szavaztak a városi szavazópontokon vagy interneten öt kategóriában.

A veszprémiek ezúttal egészségügyi dolgozó, rendőr, szociális munkás, tűzoltó vagy katasztrófavédelemben dolgozó, valamint mentős/diszpécser, sürgősségi betegellátást végzők kategóriákban szavazhattak. A jelöltekre összesen 4500 voks érkezett, az egyes hivatásokban a legtöbb szavazatot elérők kapták meg a díjat.

Balról Vermes Gábor, a kezdeményezést szervező alapítvány elnöke, mellette Porga Gyula, Csermák József, Némethné Szennyai Mária, Pálmann László, Osváth István és Navracsics Tibor Fotó: Pesthy Márton

Navracsics Tibor, az Európai Bizottság kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sport-ügyi biztosa a díjátadón arról beszélt, ahhoz, hogy tartósan fenntartható legyen egy közösség, olyan tagok kellenek, akikre a többiek felnéznek. Hozzátette, olyanok, akik minőségibb munkát végeznek, amivel nemcsak a várost teszik jobbá, hanem kijelölik mások számára a mércét. Megjegyezte, a díj egyben jelzés a kitüntetettnek, hogy a közösség számot tart a munkájára. Porga Gyula polgármester köszöntőjében hangsúlyozta, a Mindennapok Hősei elismerés a városi díjak presztízsével vetekszik, mert a díjazottak a veszprémi civilek, polgárok akaratából kapják meg a kitüntetést. A polgármester köszönetet mondott az alapítványnak a kezdeményezés ötletéért és megszervezéséért.

A Városi Nyilvánosságért Alapítvány kezdeményezését idén több mint húsz szervezet támogatta, a díjazottak értékes nyereményekkel gazdagodtak. A lapunkat kiadó Pannon Lapok Társasága külön-díjat ajánlott fel, a wellnesshétvégére szóló meghívót Hadanich Dalma marketingvezető adta át Ali Ballouk Hussein távollétében Eszes Gábornak.

A Betekints étteremben rendezett díjátadón közreműködött Kusnyér Anna és Zsigmond Lala énekes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!