Hírek

2017.02.03. 20:45

Diplomaosztó ünnepség a mérnöki karon

Veszprém - Kilencven alapszakos és huszonnégy mesterszakos hallgató vehette át az oklevelét pénteken a Pannon Egyetem Mérnöki Karának diplomaosztó ünnepségén.

Leitner Vera

A fiatal mérnökök csak most indulnak el a pályán, szaktudásukra azonban máris kiemelkedő a kereslet.

Megmérettek, kiállták a próbát, s ezáltal kiválasztottak lettek, mondta el köszöntő beszédében Gelencsér András rektor az ünnepélyen.
- Jól fizető állásokat kapnak majd, ám a pénz nem minden. Kívánom - hangsúlyozta a rektor -, hogy továbbvigyék a közösséghez tartozás élményét is, hiszen az ember társas lény, munkában is csak másokkal együttműködve teljesíthet eredményesen.

Gelencsér András rektor Keller Dávidnak adja át a diplomát Fotó: Pesthy Márton

Klement Tibor, a Magyar Vegyipari Szövetség elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy bár a mai nap az ünneplésé, a most végzett mérnököknek holnaptól folytatniuk kell a tanulást, hogy lépést tartsanak az ipar változásával. - Merjenek új utakat bejárni, s bár ebben benne van a tévedés lehetősége, csak ebből tanulnak majd - mondta el a szövetség elnöke.

A mérnöki kar dékánja, Szalai István szerint már az alapszakos hallgatókért is sorban állnak a munkáltatók, nagy a kereslet a szaktudásra. - Legyenek büszkék a megszerzett diplomára, de tartsák szem előtt világhírű Nobel-díjasaink pályáját is, akik szép példáját adták annak, miként kell a tudás birtoklása mellett emberségesnek, szerénynek maradni.

A dékán kiemelte, a friss diplomások búcsúztatásával zárul le az a négyéves időszak, melynek hozományaként összesen négyszázmillió forintos támogatásban részesült a kar, s melynek eredménye nem csupán kutatásokban és fejlesztésekben, de a jövőben kamatoztatható nemzetközi kapcsolatokban is mérhető.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!