Hírek

2017.02.13. 15:50

Mentor támogatja a diákokat

Veszprém - A Meló-Diák nemrég indult mentorprogramjában a részt vevő fiatalokat munkájuk közben elképzeléseiknek és képességeiknek megfelelően segíti mentoruk - mondta Marosi László, az iskolaszövetkezet vezérigazgatója az M1 aktuális csatorna műsorában a minap.

Smidhoffer Eszter

A Mentorprogram kompetenciamérésekkel, folyamatos visszajelzésekkel és a piacképességet igazoló, egymásra épülő bizonyítványok kiadásával segíti célba a fiatalokat. A program szakmai együttműködő partnere a HÖOK.

Akiket érdekel ez a lehetőség, a Meló-Diák honlapján tudnak jelentkezni. A mentorprogram egy olyan társ, amely a pályakezdőket segíti karrierjük elindulásában. A programhoz hozzájárulnak különböző önértékelő eljárások, melyek által a fiatalok olyan helyekre pályázhatnak, ahol sikereket tudnak elérni.

A program elsődleges célja a munkakezdők számára az énmárka kialakítása. Minden diák egy egyéniség, amire nagy hangsúlyt fektet ez a kezdeményezés is.

Egyre több fiatal jelentkezik a mentorprogramba, céljuk, hogy munkatapasztalatot szerezzenek

Veszprémben több mint tízezer regisztrált tagja van a Meló-Diáknak, ami azt jelenti, hogy nekik mind lehetőségük van részt venni a mentorprogramban.

Az érdeklődés már most nagy, szép számmal vannak, akiket érdekel ez a lehetőség. Egyre többen jelentkeznek a programba, akik ki szeretnék próbálni magukat vagy munkatapasztalatot akarnak szerezni. A már részt vevő diákok többsége pozitívan beszélt a programról, a negatív visszajelzés elenyésző.

- Elvárásaink nincsenek, a diákok ötletei, igényei és a publikációk alapján állítottuk össze a programot, önbizalmat, tapasztalatot szeretnénk adni a diákoknak. Egyik célkitűzésünk a "csak" szót eltüntetni a diákmunka elől. Azt valljuk, hogy diákmunkát nemcsak iskolás, kamasz végezhet, hanem az is, akinek még nincs állandó munkája, még nem talált állást. A mentorprogram ötlete nem új keletű, már régebbi ötlet, ami a 2000-es évekre tekint vissza. Létrejötte sokéves tapasztalat és egy kreatív csapat kemény munkájának eredménye - nyilatkozta Szerepi Bálint területi igazgató.

A program során négy szintet érhet el a diák: Pupák, Tanonc, Mester, Yoda. A résztvevők minden szintről bizonyítványt kapnak. Az utolsó igazolvány, amit átvehetnek a program végére érő fiatalok, egyfajta kompetenciatérkép, amin a képzés alatt elért tudásuk, tapasztalatuk és megszerzett képességeik szerepelnek.

- A jövőre nézve még bőven vannak terveink, hiszen ez egy olyan program, amely folyamatos fejlesztést igényel. Mindennap újabb és újabb hirdetések, munkalehetőségek várják a dolgozni vágyókat - tájékoztatott a területi igazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!