Hírek

2017.02.10. 21:50

Mise és felajánlás

Veszprém - A betegek lelki üdvéért tartottak ökumenikus istentiszteletet a Csolnoky Ferenc Kórházban a betegek világnapja alkalmából pénteken.

Marton Attila

Márfi Gyula érsek - aki Nagy Károly kanonokkal celebrálta a misét - hangsúlyozta, a hit gyógyító erővel bír. A klinikai halált megjártak tapasztalatai kapcsán elmondta, a vallomások azt erősítik meg, jó úton járnak, akik az örökkévalóságban hisznek. A szentmisén kiszolgáltatták a betegek szentségét.

Márfi Gyula a betegek szentségét is kiszolgáltatta a misén Fotó: Balogh Ákos

Nagy Lajos református lelkész kiterjesztett értelemben beszélt a betegségről. Úgy vélte, egy közösség gyógyulásához meg kell újulnia hitben, reménységben és szeretetben.

Isó Zoltán evangélikus lelkész arról beszélt, a betegséget senki nem tudja elkerülni, csíráját génjeinkben hordozzuk. Hozzátette, a betegség fájdalommal és kiszolgáltatottsággal jár, azonban felismerhetjük teremtményi mivoltunkat. A betegek világnapját 2000-ben hirdették meg a kórházban, 2001 óta protestánsokkal együtt szervezik az ökumenikus alkalmat.

A rendezvényen a veszprémi Zonta Club nevében Kristóf Mihályné elnök 240 kórházi lepedőt adományozott a kórháznak. A 650 ezer forint értékű textíliára a pénzt jótékonysági kiállításon és koncerten gyűjtötték össze.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!