Hírek

2017.02.15. 13:50

Modernebb oktatás - Új eszközökkel gazdagodott az iskolájuk

Zalahaláp - A Csontváry általános iskola a közelmúltban egy interaktív táblával és két nagy képernyős televízióval gazdagodott.

Tóth B. Zsuzsa

Az eszközök beszerzésével az oktatási intézmény mindegyik tantermében megoldott több más lehetőség mellett a feladatok, sok esetben a tankönyv komplett oldalainak kivetítése. A mintegy 700 ezer forintos beruházás érdekében a helyi és tapolcai vállalkozók is segítettek az intézménynek.

Az interaktív táblához projektort is felszereltek, a televíziókat pedig egy későbbi beruházással szintén hasonló táblákra cserélhetik majd A készülékeknek akkortól nagy hasznát veszik a napköziben, vagy a technika tanteremben.

Igaz Sándor és a vállalkozók, Csuri Lajos és Vörös Béla
Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Amint azt lapunknak az iskola igazgatója, Igaz Sándor elmondta, a mai tanítást megkönnyítik az elektronikus adathordozók. A felszerelések motiválják a gyerekeket és színesítik az oktatást. Továbbá a jövőbeni munkát előkészítik, sőt, a továbbtanulást szintén. Ma már az általános iskolában is kapnak számítógépen megoldandó feladatot a diákok. Aki azt otthon nem tudja megoldani, igénybe veheti az informatika tanterem eszközeit.

A televíziókkal a kivetítés ugyanúgy megoldható, mint az interaktív táblákkal, bár egyirányú kommunikációt tesznek csak lehetővé. Amellett áthidaló megoldásnak kiválóak addig, amíg nem lesz minden tanteremben interaktív tábla. Az eszközök kezelését korábban már minden pedagógus megtanulta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!