Hírek

2017.02.15. 13:02

Önkormányzati vita a kötbérről

Veszprém – Cáfolja Némedi Lajos alpolgármester Katanics Sándor képviselő állítását, miszerint az önkormányzat hamis indokkal engedte volna el a kötbért az egyik építési vállalkozásnak.

Marton Attila

Katanics Sándor, a Demokraták Veszprémért önkormányzati képviselője Hartmann Ferenc frakcióvezetővel és Kész Zoltán országgyűlési képviselővel közösen tartott sajtótájékoztatóján a napokban azt állította, az önkormányzat annak a cégnek engedett el kötbért hamis indokkal – arra hivatkozva, hogy az építkezéshez szükséges településszerkezeti terv elfogadása csúszott –, amellyel Némedi Lajos alpolgármester végeztette a háza felújítását. A képviselő szerint a rendezési tervmódosítást a közgyűlés az adásvételi szerződés megkötése előtt fogadta el. (Az építési vállalkozás az önkormányzattól vásárolt meg egy ingatlant, a szerződésben azt vállalta, a felújítandó ingatlanon közösségi helységet alakít ki egy éven belül.)

Némedi Lajos szerdán arról beszélt, nem tartja összeférhetetlenségnek, hogy a Tulajdonosi Bizottság 2011-es ülésén a szerződés módosításával kapcsolatos előterjesztést tett. Az alpolgármester szerint nem aggályos, hogy olyan cég is dolgozott a házánál, amely akkoriban az önkormányzattal is kapcsolatban állt. Porga Gyula Katanics Sándornak írt levelére hivatkozva azt mondta, az önkormányzat gazdasági bizottsága 2010. június 17-én hagyta jóvá a céggel kötendő adásvételi szerződést az ingatlanértékesítésről, a város közgyűlése egy héttel később döntött a rendezési terv módosításáról. Mivel a módosítás – az ingatlant érintő változtatás – az adásvételi szerződés megkötése után történt, az önkormányzat tulajdonosi bizottsága a vevő kötelezettségeit figyelembe véve 2011 októberében egyhangúlag módosította a céggel kötött szerződést, és hosszabbította meg a teljesítés határidejét.

Az alpolgármester bocsánatkérésre szólította fel a képviselőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!