Hírek

2017.02.28. 19:23

Kidőlt fák, megrongált tetők - Megyénkre is lecsapott a szélvihar

Második szintű, narancssárga riasztást adott ki kedd délelőtt az erős szél miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat Veszprém megye területére.

Napló-információ

A nap folyamán az erősebb széllökések meghaladták a 80-90 kilométer/órát is, több helyen, elsősorban Pápán és a környező településeken különböző mértékű károkat okozva. A szélvihar útját kidőlt fák és leszakított villanyvezetékek jelezték, de megrongálódott tetőszerkezetekhez is riasztották a pápai, az ajkai és a veszprémi hivatásos tűzoltókat, akik a keddi nap folyamán összesen tizenöt alkalommal avatkoztak be a káreseteknél – tájékoztatott Helt Ákos tűzoltó törzsőrmester, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. A legtöbb műszaki mentésre Pápán került sor, itt a zsinagóga tetőszerkezetét nagy felületen megbontotta a viharos szél, de volt olyan káreset is, melyben fenyőfa dőlt egy lakóházra. Az Országos Meteorológiai Szolgálat még kedd délután visszavonta a széllökés veszélye miatt kiadott, több megyét érintő riasztásokat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!