Hírek

2017.03.10. 19:18

Átadták az új közösségi házat Kádártán

Veszprém-Kádárta - Az épületet négy éve kezdték el három ütemben felújítani. Elvégezték a külső szigetelést, a belső felújítást és teljes, komplett tetőcserét hajtottak végre.

Molnár Sándor

A Ficánka Tagóvoda kis néptáncosainak vidám műsorával kezdődött a Kádártai Közösségi Ház átadója. Az ünnepségen részt vett Porga Gyula polgármester, Czaun János önkormányzati képviselő, és sokan eljöttek Veszprémből és a helyiek közül is.

– Minden épület, minden új infrastruktúra csak egy eszköz, nem szabad, hogy cél legyen. Eszköz ahhoz, hogy a veszprémiek, kádártaiak büszkék legyenek arra, ahol élnek és igazi otthonuknak érezzék ezt a helyet. Éljenek ezzel a lehetőséggel és használják az épületet. A városnak az a feladata, hogy biztosítsa a működését, de hogy megtöltsék élettel, amitől szerethető tud lenni, ami idevonzza a kádártaiak közösségét, az csak önökön múlik – mondta köszöntőjében Porga Gyula polgármester.

 

Czaun János megnyitó beszédében szólt arról, hogy történelmi pillanatot élünk. Utoljára 70 éve történt Kádártán, hogy a közművelődés szolgálatába adtak egy épületet, hiszen 70 éve került a közösség szolgálatába a régi faluház. Köszönte a kádártaiak összetartását és azt a közös hitet, amivel segítették az elmúlt három évben. – Úgy gondolom, hogy 2017 március 10-e beírja magát a falu történelmébe és büszkék lehetünk arra, hogy kádártaiak vagyunk – mondta a városrész képviselője.

A köszöntők után Tóth András plébános és Wessetzky Szabolcs református lelkész megáldotta az épületet.

Az ünnepséghez kiállítás megnyitó is kapcsolódott. Az érdeklődők megtekinthették „ A hideg fehértől az aranyló őszig" című Ikotity Ildikó és Stefanics Lajosné festményeit bemutató kiállítást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!