Hírek

2017.03.22. 20:40

Menetlevél a tudáshoz a világnapon

Veszprém - A víz világnapján kékbe öltöztek a Vadvirág óvoda kicsinyei, akik különböző programokon vettek részt.

Balla Emőke

Az óvoda fontosnak tartja, hogy a gyermekekkel a természet értékeit megismertesse, az egészséges életmódra, Földünk vízkészletének megóvására, környezettudatos magatartásra nevelje őket. Az intézményben idén is megünnepelték a világnapot, a gyerekek forgószínpad-szerűen vettek részt a különböző állomásokon: kézműves, énekes programon, mesehallgatáson, de volt vizes kísérlet, mozgásos és horgászós játék. Minden gyermek menetlevelet kapott, minden állomáson pecsétet gyűjthetett, miután ügyesen elvégezte az adott feladatot.

A Vadvirág óvoda Mazsola csoportjának kicsinyei is rácsodálkoztak a vízzel végzett érdekes kísérletekre. Az intézmény fontosnak tartja, hogy a gyermekekkel megismertesse a természet értékeit, hogy egészséges életmódra és környezettudatos magatartásra nevelje őket
Fotó: Pesthy Márton

Az óvodában a víz világnapján minden évben kiállítást is szervez a Még zöldebb óvodáért munkaközösség. A családokat arra ösztönözték, hogy otthon együtt, a szülők és gyerekek közösen barkácsoljanak újrahasznosított anyagokból vízzel kapcsolatos tárgyakat, dolgokat. Minden évben adott témában készülhetnek ötletes munkák. Az idei téma a Halacskák és más vízi élőlények volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!