Hírek

2017.06.29. 19:55

Köszönet az egészségügy és a szociális szféra dolgozóinak - Semmelweis-nap Pápán

PÁPA - Az elmúlt esztendőkben több mint 2,5 milliárd forintot fordíthattunk a Gróf Esterházy Kórházra.

Polgár Tibor

Ezek a fejlesztések az itt dolgozó egészségügyi szakemberek munkája révén lehetnek hatásosak - jelentette ki Vörös Ibolya, a pápai kórház főigazgatója a városi Semmelweis-napon. Mint mondta, többek között megújultak a fekvőbetegosztályok és a szakrendelőkben a diagnosztikai gépműszerpark, a nőgyógyászaton pedig komfort kórtermeket alakítottak ki.

- Az egészségügyben talpon maradni nem egyszerű. Én hiszek önökben, látom, hogy a nehézségek ellenére magas szakmai színvonalon teszik a dolgukat, úrrá lesznek a napi gondokon. Jelesre vizsgáznak emberségből, kollegalitásból, saját szabadidejüket feláldozva megoldják az időszakosan jelentkező létszámproblémákat.

Büszke vagyok önökre, mert ezen ösz-szetartás eredményeként nem kell osztályok összevonásán vagy működtetésük szüneteltetésén gondolkodnunk, nem úgy, mint más kórházak esetében - fogalmazott Vörös Ibolya a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ színháztermében tartott ünnepségen.

Unger Tamás, Pápa alpolgármestere köszöntőjében kifejtette: meglátása szerint jó irányba halad a helyi egészségügy, amit a területen tapasztalható városi fejlesztések, beruházások is alátámasztanak. Hozzátette, természetesen nagyon sok még a teendő, de a pápai városvezetés továbbra is kiemelten kezeli az egészségügyi és a szociális szektort.

Vörös Ibolya beszédében a pápai Gróf Esterházy Kórházban tapasztalható összetartást hangsúlyozta
Fotó: Polgár Tibor

Ujváry Hajnalka, az Egészségügyi Alapellátási Intézet igazgatója beszédében hangsúlyozta, az egészségügyben és a szociális szférában dolgozók áldozatos munkájukkal példát mutatnak emberségre, a másik ember tiszteletére. Olyan emberi értékekre, amelyekre ott van a legnagyobb szükség, ahol sokszor elkeseredettség, szenvedés, reménytelenség uralkodik. Mint mondta, egyebek mellett a munkakörülmények terén tapasztalható hiányosságok, a jogszabályi bizonytalanság, a bér- és létszámproblémák miatt az egészségügyben dolgozni számos áldozatvállalással jár.

- Az emberekkel való foglalkozás mindig nehéz, de nemes feladat volt, és ma is az. Hivatástudat kell hozzá, belső elkötelezettség, odaadás, és annak az érzése, hogy mások számára hasznos tevékenységet tudunk folytatni, amit a társadalom elismer - jegyezte meg Ujváry Hajnalka, aki szerint jelenleg az jelenti a legfontosabb, legnagyobb feladatot, hogy vonzóvá tegyék az egészségügyi pályát.

Az alapellátási intézet igazgatója beszélt arról is: jelentősen nehezíti a helyzetet, hogy a lakosság nagy része az egészségügyi ellátást szabályok és korlátok nélkül, sok esetben indokolatlan okokkal keresi fel, és mindenre azonnali megoldást vár. Mindez azt eredményezi, hogy a háziorvosi szolgálatoknál olyan tevékenységet is végeznek, amit nem kellene, ugyanakkor nem tudnak maradéktalanul megfelelni annak, ami a feladatuk.

A Semmelweiss-napi ünnepségen kinevezéseket, dicséreteket is átadtak, illetve külön köszöntötték a jubiláló munkatársakat. Adjunktusi kinevezést kapott a Gróf Esterházy Kórház három orvosa: Strecke Susanne gyermekgyógyász, pulmonológus, Guias János Zsolt belgyógyász, kardiológus, valamint Vörösházi Balázs urológus.

Az egészségügyi és a szociális területen dolgozókat ünnepelték
Fotó: Polgár Tibor

Főigazgatói dicséretben részesült Antal Mónika, Antal Tamásné, Balogh Judit, Bilinszky Zsuzsanna, Braun Erzsébet, Csörge Rita, Ehrenberger Margit, Fülöp Lajosné, Glück Imréné, Horváth Jenőné, Horváth Judit, Illésné Marton Éva, Királyné Nagy Veronika, Laman Szabolcsné, Medek Tamás, Mészáros Csabáné, Molnár Istvánné, Móroczné Korpics Julianna, Mozsik Lászlóné, Nagyné Kovács Annamária, Németh Csilla, Pappné Bottyán Beáta, Peng-Molnár Zsuzsanna, Pitrok Lászlóné, Push Ildikó, Varga Ferencné, Zámolyi Zoltánné.

Dicséretet és jutalmat adtak át az alapellátásban dolgozók közül Bolláné Sarmon Adrienn területi védőnőnek, Lázár Bernadett védőnőnek és Farkas Zoltán gépkocsivezetőnek. A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Elismerő Oklevelét vehette át Lázár Ottó mentőápoló.

Az ünnepségen zené-táncos műsort adtak az Egyesített Szociális Intézmény Fogyatékos Nappali Intézetének ellátottjai, továbbá énekelt Kyra és Adrián.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!