Hírek

2017.06.23. 15:35

Ők az ország legjobb matekozói

PÁPA Pápaiakból álló társaság nyerte meg a Matematika Birodalma Alapítvány által szervezett többfordulós, Játssz ma! elnevezésű országos gondolkodásfejlesztő játékot, amelyen közel ezer csapat vett részt.

Polgár Tibor

A háromtagú csapatok fél éven át online feladatokon keresztül csiszolhatták matematikai rátermettségüket, a legtöbb pontot szerzők pedig a budapesti Veres Péter Gimnáziumban megrendezett döntőben bizonyíthatták, hogy ők az ország legügyesebb matekozói. Logikán és matematikai ismereteken kívül taktikai készségekre is szükségük volt a közösségi játék utolsó fordulójába jutott versenyzőknek - tájékoztatott a Matematika Birodalma Alapítványt képviselő Sturm Andrea.

A Játssz ma! gondolkodásfejlesztő játék döntőjének első három helyezett csapata. Középen szürke felsőben a győztes pápaiak: Varga-Umbrich Eszter, Döbröntei Dávid és Varga-Umbrich GeorgetaFotó: Matematika Birodalma Alapítvány

Megtudtuk tőle: az izgalmas döntőben a tíz legjobb csapat mérte össze tudását és talpraesettségét. A különböző településekről érkező játékosoknak az innovatív vetélkedő megnyeréséhez a helyes megoldások mellett gyorsaságot és pókerezőket megszégyenítő eszköztárat is be kellett vetniük. Végül a Pápai nyuszik nevet viselő csapat tagjai zártak az élen, akik a győzelemmel az 500 ezer forintos fődíjat is kiérdemelték. A szervezők ősszel újra elindítják a Játssz ma! gondolkodásfejlesztő játékot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!