Hírek

2017.06.01. 09:49

Remekeltek a pápai tűzoltók a versenyeken!

Pápa _ Nem mindennapi versenyeredményeket zsebelhettek be a pápai tűzoltók, Ungvári Péter és Istenes László tűzoltó főtörzsőrmester, valamint Németh Gergely tűzoltó őrmester.

Polgár Bettina

Ungvári Péter elmondta, áprilisban regionális közlekedésbiztonsági versenyt tartott a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a gönyűi kikötőben, amin jól szerepelt a pápaiak. – Készenléti, illetve ügyintézői kategóriában indulhattak a versenyzők, összesen 13 kétfős csapat. Istenes László kollégámmal az előbbiben versenyeztünk, és elnyertük a legjobbaknak járó díjat – magyarázta.

– A verseny két részből állt. Először egy KRESZ-tesztet kellett közösen kitölteni, utána pedig egy bójákkal kijelölt pályán haladtunk végig, ahol mindkettőnk összteljesítménye számított – ismertette Ungvári Péter, aki hozzátette, nagyon szeret vezetni, és a szabadidejében szívesen vesz részt szlalomversenyeken is. Május 19-én a pápai csapat Zánkán, az országos döntőben bizonyíthatott, ahol ugyancsak jól helytálltak.

Németh Gergely

Németh Gergely tűzoltó őrmester a Turul lépcsőfutó bajnokságon remekelt, ahol országos harmadik helyezést ért el. – 426 lépcsőfokot kellett megtenni, és nagyon büszke vagyok az eredményemre – emelte ki a tűzoltó őrmester.

– Szeretek futni, illetve a konditeremben is otthon érzem magam. Versenyszinten általában a lépcsőfutást preferálom, ami olyan edzettséget ad, melyet a tűzoltóságnál is tudok hasznosítani – jegyezte meg. Németh Gergely elmondta, a tavalyi évben az I. Veszprém Megyei Lépcsőfutó Verseny alkalmával első helyezést ért el, és a továbbiakban is szeretne ilyen megmérettetéseken indulni.

Ungvári Péter

Kiemelkedő sportteljesítményéért Ungvári Pétert és Németh Gergelyt a Pápa és Környéke Tűzvédelméért 105 Közalapítvány jutalomban részesítette.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!