Hírek

2017.07.04. 12:22

Hogy vagy, Dorina? - A csontvelő-átültetésen átesett veszprémi kislány állapotáról érdeklődtünk

Veszprém - Mint arról beszámoltunk, sikerrel zárult a csontvelő-átültetésen átesett Baróti Dorina többfrontos adománygyűjtése, az egyéves utókezelés költségeire egymillió-kétszázezer forint gyűlt össze, az összeget a Dózsa György Általános Iskola már át is utalta a családnak.

Laskovics Márió

A tízéves veszprémi kislány január óta súlyos vérképzési betegséggel küzd, ezért volt szüksége a június 6-i műtétre, ami sikerrel zárult, ám Dorina szervezete még küzdött a donor befogadásával. Mivel a kóros csontvelőt kemoterápiás kezeléssel teljesen kiirtották, ezért az életmentő beavatkozás után sejtszaporító szert is kapott, hogy jobban beinduljon a folyamat. Csak egy meghatározott sejtszám-érték elérése után hagyhatja el a budapesti Szent László Kórházat – tudtuk meg a szerető édesapától.

Baróti Zoltán beszámolt róla, hogy a hétfői eredmények már azt mutatták, Dorina szervezete befogadta a kapott vérképző őssejtet, ami szaporodásnak indult. Kedden a szűrt levegőjű elkülönített szobából áthelyezték egy fél-sterilbe, ahol naponta megvizsgálják. Megjegyezte, ha minden jól alakul, két hónap múlva hazaengedik.

Mint mondta, Dorina tanárai eddig is házhoz mentek, hogy a lemaradást elkerülve tanítsák a kislányt, aminek eredményeképp nem szorult évismétlésre, továbbléphet az ötödik osztályba. Szeptembertől ez a bevált gyakorlat folytatódik, ugyanis vírusfertőzés veszélye miatt Dorina egyelőre továbbra sem járhat közösségbe.

Baróti Zoltán és családja köszöni szépen a segítséget a példás összefogás minden résztvevőjének.

Előzmények:

Örömhír: Óriási segítséget kapott a beteg veszprémi kislány

Karkötővel Ön is segítheti a csontvelő-átültetésen átesett veszprémi kislány gyógyulását

Jótékonysági gála Dorina gyógyulásáért

Példás összefogás Dorina felépüléséért!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!