Hírek

2017.07.17. 09:27

Zárókiállítás a Képzőművészek nyári táborának alkotásaiból

Pápa - Ez a tárlat nagyon szép munkákat, sokféle technikával készült kiváló anyagot mutat fel – így fogalmazott Kerpel Péter művész-tanár a Képzőművészek nyári táborának zárókiállítása alkalmával.

Polgár Bettina

Az eseménynek a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ (JMSZK) emeleti előtere adott otthont. A tárlat megnyitóján Róka Norbert, a JMSZK munkatársa rámutatott, 16 esztendővel ezelőtt Borbély Lajos művész-tanár kezdeményezésére indult el a Képzőművészek nyári tábora, melyet az utóbbi években már intézményük vitt tovább.

Fotó: Vallner Bettina

Idén tíz művész vett részt a táborban: az alkotók sorait Fölnagy Tibor, Hagen Richárd, Kerpel Péter, Kiss László, Lukács Katalin, Mészáros Ilona, Molnár Lajos, Somfai Zsuzsanna, Ughy Miklós és Zeke Miklósné gazdagította.

Fotó: Vallner Bettina

– Az első három napot Homokbödögén töltöttük borospince-látogatással egybekötve, alkotókedvvel fűszerezve. Ezt követően a délelőttök aktrajzolással teltek, illetve külső helyszíneken is alkottak a résztvevők, többek között Bakonybélben és Gannán – fejtette ki Róka Norbert, aki köszönetet mondott Áldozó Péternek, Homokbödöge polgármesterének, hogy a község vendégszeretetét élvezhették.

Fotó: Vallner Bettina

Kerpel Péter köszöntőjében kiemelte, az utóbbi években jelentős alkotók, szellemi vezetők mentek el, ezzel egyfajta hiány alakult ki a helyi művészeti életben, melyet idővel igyekeznek betölteni, mindenki a saját tehetsége, lehetősége szerint.

– Fiatal, vagy már régóta a képzőművészeti életet irányító, segítő alkotók, tanárok léptek az elődök helyébe, és ezzel sikerült a színvonalat megtartani, illetve ahol erre lehetőség volt, az eltelt idő és a tapasztalatok révén továbblépni. Ez a kiállítás nagyon szép munkákat, sokféle technikával készült kiváló anyagot mutat fel – hangsúlyozta Kerpel Péter. A tárlat megnyitóján közreműködött Molnár Lajos, a Képzőművészek nyári táborának oszlopos tagja, aki felelevenítette az alkotás örömét, a legemlékezetesebb pillanatokat.

Fotó: Vallner Bettina

A tábor során készült műveket augusztus 21-ig tekinthetik meg az érdeklődők a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ emeleti előterében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!