Hírek

2017.07.06. 19:11

Már tervezik a pápai járda-felújítási munkák folytatását

PÁPA A célegyenesbe érkezett a Kilencedik utcai járdafelújítás, a kivitelező Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. július közepére elkészül a munkálatokkal.

Polgár Tibor

A rekonstrukció a tókerti utca mindkét oldalát érinti csaknem 750 méter hosszan, míg az új járdafelület nagysága megközelíti a 900 négyzetmétert - tájékoztatott Rádi Róbert, a kivitelezést végző cég ügyvezetője. Mint mondta, ezúttal is a korábbi járdaépítéseknél használt anyagokkal dolgoznak, a gyalogosfelületeken obszidián és antracit térkőburkoló borítja az új alappal készülő járdákat. Áldozó Tamás polgármester a helyszíni bejáráson megjegyezte, 2015 óta ez az ötödik tókerti utca, ahol járdafelújítást végeznek az Eszterházy Ferenc Terv keretében, az egész városban pedig a tizenhetedik.

- A Tókertben negyvennégy utca található, ebből körülbelül harmincnak kell megújítani a járdáját. Az eddig elkészültek a leghosszabb utcák közé tartoztak, tehát amennyiben ebben az ütemben haladunk, négy-öt év múlva mindenütt jó minőségű, esztétikus gyalogosfelület áll a közlekedők rendelkezésére - mutatott rá a városvezető.

Térburkoló köveket helyeznek le a Kilencedik utcában. A kivitelező július közepére végez az itteni járdarekonstrukcióval Fotó: Polgár Tibor

A polgármester hozzátette, városszerte sok helyen van szükség ilyen rekonstrukcióra, az önkormányzat pedig már tervezi a folytatást. - Arra készülünk, hogy a Március 15. tér és a Gyurátz Ferenc utca közötti szakaszt, a Teleki utcában a Weöres iskolához vezető járdát, valamint a Kisliget és a Harmadik utca közötti gyalogosfelületet még az idén megújítsuk. Ezek mindegyike intézményekhez vezető járdaszakaszt jelent - tekintett előre Áldozó Tamás.

Mindezek mellett hamarosan még egy nagyon fontos járdaépítés megvalósul majd a városban: a Jókai utca rekonstrukciójának keretében a Szalmavári dombtól a Csókáig mindkét oldalon új járdát építenek a közeljövőben. - Ez a munka hosszúságát és felületét tekintve egy egész évnyi fejlesztés nagyságának felel meg. A sok közműkapcsolat, kapubejáró, parkolókialakítás és zöldfelület-rendezés miatt pedig a legbonyolultabb munkák közé fog tartozni. Bízunk benne, hogy 2017 végére ez is elkészül - zárta gondolatait a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!