Hírek

2017.07.06. 16:33

Nagycsaládosok nagy kaland napja

Kislőd – A program célja az, hogy kalandokhoz, élményekhez juttasson olyan nagycsaládokat, akiknek nincsen módjuk, anyagi lehetőségük hasonló rendezvényeken, szabadidős kikapcsolódásokon részt venni.

Molnár Sándor

A Nagy kaland napját hagyományteremtő jelleggel indította útjára a Sobri Jóska Bakonyi Kaland -és Élménypark 2016-ban, bízva abban, hogy országosan kedvező fogadtatásra talál. A szervezők hitvallása az, hogy kapni jó, de adni még jobb. Ezen a napon koncertekkel, vetélkedőkkel, sztárvendégekkel, szórakoztató programokkal várták a résztvevőket, azt a 100 nagycsaládot, akik térítésmentesen vehették igénybe a park nyújtotta szórakozási lehetőségeket.  A rendezvényt Ovádi Péter a FIDESZ-KDNP veszprémi képviselőcsoportjának frakcióvezetője nyitotta meg.

– Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a térségben olyan gazdasági szereplők vannak, mint a Jáger család, amely nemcsak a szűk, hanem a tágabb környezetért is felelősséget vállal, amit a mai napon is láthatunk. A közösségért vívott harcban nincsenek egyedül, mivel első szóra jöttek és álltak a kezdeményezésünk mellé művészek, híres emberek. Nagy-nagy köszönet jár nekik érte – fogalmazott Ovádi Péter a rendezvény fővédnöke.

Jáger Balázs az élménypark ügyvezetője elmondta, hogy családként is nagyon fontosnak tartják azt, hogy támogassanak olyan ötleteket, amelyekkel segíteni tudnak valakin.

– Tavaly úgy gondoltuk, hogy nagyon nagy segítséget tudunk azzal nyújtani, ha a nagycsaládosokra esik a választásunk. Egy-egy ilyen nagycsaládban legalább három gyerek van, de sok helyütt ennél nagyobb létszámban vannak a gyerekek, és nekik sokkal nehezebb egy ilyen jellegű programot megoldani, anyagi értelemben is. Ezért úgy gondoltuk, hogy csinálunk egy olyan rendezvényt, ahol mi adunk a nagycsaládoknak egy élményt, ezzel is támogatva az ő nyaralásukat – fogalmazott a tulajdonos.

Kapot Ildikó a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) Veszprémi elnöke elmondta, hogy idén már tudatosan a háromnál több gyermekes családokat keresték meg, hogy ezek a családok is részesülhessenek ebből az adományból. Szólt arról is, hogy a NOE-ban 14 ezer család van regisztrálva, ez azt jelenti, hogy több mint 70 ezer fő a taglétszámuk. A rendezvényre minden régióból felajánlottak 15-20 családnak jegyeket.  A messziről érkezőknek kedvezményes szálláslehetőséget is kínált a park. Ennek köszönhetően érkeztek 300 kilométerről, Kondorosról, Tompáról, és Tiszavasváriból is.

A kezdeményezés népszerűsítése érdekében fellépett az Alma együttes és izgalmas vetélkedőn mérették meg bátorságukat és ügyességüket az ország különböző hírességei, de látványos bemutatót tartott az Országos Mentőszolgálat is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!