Hírek

2017.07.07. 17:40

Felfrissülés a pápai belvárosban

PÁPA A nyári forróság enyhítésére párakapukat helyezett ki a Pápai Víz- és Csatornamű Zrt. a belvárosban, emellett vízosztással is készülnek a jövő hét elejére várható kánikulára.

Polgár Bettina

Szili Ágnes, a Pápai Víz- és Csatornamű Zrt. laboratóriumvezetője elmondta, a közelmúltban két párakaput helyeztek ki, egyet a Fő térre, egyet pedig a Kossuth utcára. Utóbbi nyomógombos csappal is rendelkezik, hogy a járókelők könnyebben olthassák a szomjukat a nagy melegben.

- Már felállítottuk a belvárosban vízosztó sátrunkat is. Ha tartósan 30 Celsius-fok felett alakul a hőmérséklet, közösségi szolgálatos diákokkal osztunk itt vizet. Ez előreláthatólag a jövő hét elején, hétfőn és kedden várható a legmelegebb napszakban, 10 órától egészen délutánig - magyarázta Szili Ágnes. Kiemelte, immár tízéves múltra visszatekintő kezdeményezésük célja, hogy felhívják a figyelmet a folyadékfogyasztás fontosságára.

Döbrönte Milán hűsöl a párakapunál Fotó: Vallner Bettina

A Pápai Víz- és Csatornamű Zrt. laboratóriumvezetője elmondta, emellett az elmúlt hetekben jelen voltak a városrészi napokon, valamint a Múzeumok éjszakán, ahol ugyancsak friss csapvízzel kínálták a programok vendégeit. - A rendezvények szervezői részéről évről évre nagy az igény erre a szolgáltatásunkra, melyet a város lakói nagy örömmel fogadnak - mutatott rá Szili Ágnes.

Hozzátette, a Pápai Víz- és Csatornamű Zrt.-nél minden évben tapasztalják, hogy a tartósan meleg nyári időszakokban másfélszeresére növekszik a vízfogyasztás. - Ilyenkor jellemzően több vizet használunk, hiszen gyakrabban locsolunk, feltöltjük a medencéket, a hőség miatt sűrűbben fürdünk és mosakodunk, illetve nagyobb meny-nyiségű folyadékot fogyasztunk - magyarázta a laboratóriumvezető.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!