Hírek

2017.07.11. 18:25

24 karátos aranyat használnak fel az ország legdrágább tortájának elkészítéséhez

Egy tóparti édességboltban különleges torták készülnek. A FINA-úszóvilágbajnokság idejére időzítették azt az akciót, amelyben 24 karátos aranyat használnak fel az ország legdrágább tortájának elkészítéséhez.

Sági Ági

A szeleteket minimum 10 ezer forintért lehet megvásárolni, a befolyt összegből gyerekeknek szerveznek úszótábort. - A 24 karátos torta első két szeletét az FTC vízilabda- és úszószakosztálya már a sütemény elkészülte előtt megvásárolta - mondta el lapunknak Éskovács Péter, az akció kreatív tanács-adója. Ők 10-10 ezer forintot fizettek egy-egy darab aranyozott szeletért.

Egyes adatok szerint a magyar kisiskolásoknak közel a fele nem tud úszni. Az úszásoktatásából a magyar fürdőknek is ki kell venniük a részüket. A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő 100 ezer forintot ajánlott fel egy szelet 24 karátos tortáért - közölte Vancsura Miklós, a fürdő igazgatója.

Az akcióban Füred Kapitányt, a turisztikai és reklámszakemberek által létrehozott mesehőst is bevetik, aki a gyerekek nyelvén fogalmaz- za majd meg azokat a teendőket, amelyek a nyílt vízben való játékokat biztonságossá teszik.

- Közép Európa legnagyobb édesvízi tava mellett különösen fontos, hogy az idelátogatók és az itt élők meg-felelő vízbiztonsággal rendelkezzenek. A WHO adatai szerint a világon évente 350 ezer ember fullad vízbe, itthon 20-25 gyerek veszti életet - tette hozzá Éskovács Péter.

Az aranyozott tortát Csopakon, Balatonfüreden, Siófokon, Balatonföldváron és az alsóörsi strandon is megkóstolhatják majd a turisták. A tortákat Patakfalvi Andrea cake designer készíti el. Most a Balaton környékén található önkormányzatokat és az ország nagyobb fürdővárosait próbálják arra ösztönözni, hogy kövessék a sárvári példát és vegyenek aranyozott tortát. A gyűjtés a vizes világbajnokság ideje alatt tart, az összegyűlt pénzből a Balaton körül nyaraló, úszni nem tudó gyerekeknek szerveznek további úszótanfolyamokat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!