Hírek

2017.08.23. 18:50

Fagyi volt a jutalom a kiemelt hínárért Balatonalmádiban

BALATONALMÁDI Fagylaltot kaphattak a tóból kigyűjtött hínárért a Wesselényi strand fürdőzői a napokban.

Marton Attila

Bár a strand üzemeltetői mindent megtesznek a víz tisztaságáért, olykor előfordul, hogy hosszú szálashínár vagy tüskés levelű hínár úszik a tavon. Az akciót szervező Hon-ismereti és Városszépítő Kör ezért azt a célt tűzte ki, hogy a városban élők és ott nyaralók fogjanak össze, és maguk is tegyenek a Balaton tisztaságáért, mondta Töltési Erzsébet, a kör titkára. A civil szervezet évközben számos városszépítő akciót szervez, a tó szépítésére szóló kezdeményezést először hirdették meg.

Tarnavölgyi-Benedek Hédi, Panni és Lili az összegyűjtött hínárral
Fotó: Zsuffa Kálmán

A napokban tartott, közel egyhetes akció rendkívüli sikert aratott, a gyerekek és a nekik segítő felnőttek összesen 330 kilogramm hínárt gyűjtöttek a Wesselényi strandon. Az egy gombócra jogosító fagylaltjegyet - amelyet a strandkönyvtár munkatársainál lehetett átvenni első nap egy kilogramm, második naptól már három kilogramm hínár leadásáért - a strand egyik büféjében válthatták be a lelkes önkéntesek. Az egyedülálló kezdeményezésben akadt olyan fiatal is, aki tíz gombócot érő mennyiséget gyűjtött össze a vízen lebegő növényből.

Az összegyűjtött hínárt a Balatonalmádi Városgondnokság munkatársai minden nap végén elszállították és komposztálták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!