Hírek

2009.06.30. 02:29

Hatalmas szerencse

Veszprém (vdp) - Már tavaly is elvesztettünk egy parkolókártyát, de akkor azt nem kaptuk vissza, úgyhogy most nagyon örülünk ennek - nyugtázta Pál Szilárd, amikor ismét kezébe vehette a kis plasztiklapot.

Varga Domokos Péter

A megyeszékhelyen a bevezetés óta sokan élnek a kedvezményes parkolási lehetőséggel. Pál Szilárdék már tavaly is kiváltották a Veszprém-kártyát, hiszen veszprémiként nagyon megéri igénybe venni, mivel kétezer forintért hétezer forintnyi parkolási lehetőséget kaphatunk . Viszont határozottan peches kártyatulajdonosnak mondhatták eddig magukat, mert alighogy elkezdték használni, rövidesen el is veszítették. Azaz benne felejtették valamelyik parkolóautomatában, de sajnos akkor a megtaláló nem juttatta vissza hozzájuk. 

Mikor az idén eltűnt az újabb plasztiklap, már le is mondtak róla, ám pár nap múlva csörgött Pál Szilárd mobiltelefonja, és bejelenthettem neki, hogy a Közüzemi Zrt. nyilvántartása segítségével sikerült megtalálnunk annak a kártyának a tulajdonosát, melyet az egyik automatában találtam. Amikor újra átvehette, elmondta, szerinte nem hagynák annyian benne a leolvasóban a kártyájukat, ha a készülék hangjelzéssel is figyelmeztetné a tulajdonost. Azt szintén jó ötletnek tartaná, ha a kártyára rányomtatnák a gépkocsi rendszámát, így talán a megtaláló meggondolná, hogy megtartsa-e. 

Az utóbbi felvetést megvalósíthatónak tartja Sudár László is, a Közüzemi Zrt. parkolási üzemének vezető-helyettese. Azt is megtudtuk tőle, gyakran veszítik el kártyájukat a tulajdonosok, általában a parkolóőrök hozzák be. De legalább egy tucat esetben előfordult már, hogy a becsületes megtalálók segítségével sikerült visszajuttatni azokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!