Káptalanfa

2016.11.17. 21:45

Komfortosabb élet a falu lakosságának

Káptalanfa - Két felújított utat adott át csütörtökön a település önkormányzata. Csordás Gáspár polgármester az ünnepségen elmondta, hogy a beruházás az önkormányzatokért felelős minisztérium támogatásával valósulhatott meg.

Tisler Anna

A csaknem 15 millió forintba kerülő beruházáshoz 12 745 000 forint támogatást kaptak, a különbözetet az önkormányzat biztosította ön-erőként. Az összegből a Sport utca 580 méter hosszúságban kapott új burkolatot, a Kossuth utca pedig 265 méteren. Az utak mindkét oldala mellett 50-50 centiméteren zúzalékból padkát kapott.

A Sport utcai átadáson Fenyvesi Zoltán és Csordás Gáspár vágja át a szalagot, amelyet Fincza Dorina és Dávid Alexandra tart
Fotó: Tisler Anna

A polgármester elmondta, hogy az utak szilárd burkolatúak voltak, a beruházással a felújítás történt meg. A község gyakran pályázik, minden lehetőséget megragad azért, hogy jobb életkörülményeket biztosítson a lakosságnak. Nagyobb létszámot foglalkoztató munkahelyeket a kistelepülések nem tudnak teremteni, a vállalkozók az ipari parkokban telepednek le. A polgármester bejelentette, hogy tavasszal folytatják az utak és a járdák felújítását, ugyanis nemrég nyertek az adósságkonszolidációban nem részesült települések támogatására kiírt pályázaton 10 millió forintot.

Fenyvesi Zoltán, a megyei önkormányzat közgyűlésének alelnöke köszöntőjében arról szólt, hogy a kormányzat a következő öt évben 400 milliárd forintot fordít útfelújításra, amelyből az alsóbb rendű utakra is bőségesen jut forrás. Az alsóbb rendű utak a kistelepüléseken mennek át, és azokon jutnak el az emberek többek között a munkahelyükre. Az alelnök felajánlotta segítségét Káptalanfának és a térség településeinek.

Az ünnepségen két helyi diák, Fincza Dorina és Dávid Alexandra mondott verset.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!