Káptalanfa

2017.01.20. 20:38

Előtérben a környezetvédelem

Káptalanfa – A pénzügyi kultúrára, a tervezésre, a lehetőségek és korlátok figyelembe vételének a fontosságára hívta fel a figyelmet az a játszóház, amelyet január közepén tartottak a Pusztai Ferenc iskolában.

Tisler Anna

Csordás Tünde igazgatótól megtudtuk, az iskola azért pályázott a részvételre, hogy a diákokban már tanulmányaik ideje alatt alakuljon ki a tudatos magatartás.

A délutánon egyebek mellett az egészséges életmódról, a szelektív hulladékgyűjtésről is sok hasznos információt hallottak az intézmény diákjai. Az érdekes előadás után a pénzügyi tudatosságot fejlesztő társasjátékot kapott az intézmény. A káptalanfai iskola második osztályos diákja, Csőbör Kíra kérdésünkre elmondta, hogy sok használt elemet gyűjtött családja segítségével. Közel egy kilógrammnyi elemet adott le az iskolában. Tisztában van vele, hogy az elem veszélyes hulladék, ezért a szelektív gyűjtőbe kell tenni.

Az iskola tavaly a Vigyázz kész, pénz versenyre hat csapatot indított.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!