Kézilabda

2007.11.29. 03:26

<u>Két pontot kell begyűjteni</u>

<b>Veszprém</b> - A dunaújvárosiak szerint a mai rangadó esélyese az MKB Veszprém KC férfi kézilabda-együttese, de a hazaiak még azt is mondják, megszoríthatják a vendégeket, ha az EHF- kupában mutatott formát sikerül átmenteni.

B. Virág Rita

A Budapest Bank férfi kézilabdaliga B csoportjának legkeményebb rangadóját rendezik meg ma, ahol az MKB Veszprémnek a Dunaferr otthonában kell megszereznie a két pontot.

- Az eddigi legfontosabb bajnoki mérkőzés következik a számunkra, amely akár a bajnokság kimenetelét is meghatározhatja - kezdte Mocsai Lajos, az MKB világszerte elismert szakvezetője a tegnap összehívott sajtótájékoztatón. - A Dunaújváros ellen már szombaton megkezdtük a felkészülést, erőfejlesztő és futóedzést végeztünk, majd egynapos regeneráció következett. A hét elejétől a fő hangsúlyt a védőjátékra fektettük.

Mocsai Lajos kifejtette, csapatát kétféle védekezési rendszerre készítette fel:

- Egyfelől Rosta és Kemény irányításával egy hatos zónára számítunk, másfelől egy nyitottabb variációra, ahol emberfogót kaphat az irányítónk, Sesum vagy Eklemovics. A dunaújvárosiak szerintem felszabadultan, dinamikusan kézilabdáznak majd ellenünk. Nekünk a legfontosabb a két pont megszerzése, hogy megőrizzük előnyünket a Pick Szegeddel szemben.

Iváncsik Gergő, akit az évad legjobb támadójátékosának választottak, annyit mondott, a társaság nagyon nehezen élte meg a kudarcot, de igyekeznek minél előbb kiköszörülni a csorbát.

- Nem szeretnénk csalódást okozni sem a szurkolóknak, sem magunknak, ezért nagyon készülünk az Újváros ellen és mindenképpen nyerni szeretnénk - húzta alá.

Az MKB keretében Zarko Markovics könyök-, Nikola Eklemovics mélyhátizom-sérüléssel bajlódott, sőt Gulyás Péter is maródi volt a héten, azonban mára mindenki felépült.

A Dunaferr SE együttese az elmúlt hetekben kettős győzelemmel jutott tovább az EHF-kupában a Dinamo Bukarest ellenében. A román fővárosban a hazaiak meglehetősen nehezen viselték a vereség tényét és kisebb csetepaté alakult ki, ahol megsérült Zubai Szabolcs és Kemény József is. Végül a mai rangadóra mindketten felépültek, Bakos Dávid viszont nem, akinek az információk szerint megint a térde rosszalkodik . A Veszprém ellen Szalafai sem szerepelhet, s a nemrégiben igazolt Putics Bence sem. Játszik viszont a Győrből leszerződtetett jobbszélső, Miss Zoltán.

Kolics János, a Duna-parti alakulat edzője úgy fogalmazott, a Bukarest ellen csapata ezer százalékon teljesített, és egyelőre nem tudni, mennyit vett ki a játékosokból a két kőkemény csata. Azonban bizakodva hozzátette, hasonlóan jó kapusteljesítménnyel és megfelelő koncentrációval megszoríthatják az MKB-t.

A tegnapi veszprémi sajtótájékoztatón a KEK-sorsolás is szóba került. Mocsai Lajos arról beszélt, hogy nem szabad lebecsülni a román Steaua Bukarest csapatát. Dr. Magyarády Péter, a klub gazdasági és operatív elnöke pedig közölte, hogy tiszteletben tartják a román kézilabdát, de a továbbjutás kötelező.

Hajnal Csaba ügyvezető igazgató a BL-kiesés kapcsán megemlítette, 45-50 millió forintos veszteséggel számolnak. Elkészült az MKB Veszprém 2008. évi naptára, amelyet az utolsó idei hazai mérkőzésen, vasárnap a Győri ETO ellen meg lehet vásárolni. A meccs után a játékosok dedikálják is a képekkel gazdagon illusztrált kiadványt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!