Kézilabda

2009.11.07. 03:29

Barabás KC: Idegenben reménytelen

Dunaújváros - A női kézilabda NB I kilencedik fordulójában a két hatpontos csapat küzdelmét a nagyobb akarattal játszó, taktikusabb hazaiak magabiztosan nyerték meg.

Novothny Ottó

Dunaújváros-Barabás KC 33:23 (19:13)

Dunaújváros, 600 néző. Vezette: Herczeg, Windermann.

Dunaújvárosi NKKSE: GYŐRI - Balogh 4 (1), RADULOVICS 5, JÓKAI 5 (3), Sári 1, FERLING 7, Nagy. Csere: Pisák (kapus), Takács D. 1, Erdősi 2, GÁSPÁR 2, Berta 3, Felső, Takács F. 3. Edző: Rapatyi Tamás.

Veszprém Barabás KC: Hoffmann - FÖLDES K. 5, Weigel 4, Ábrahám 1, Veszeli 3 (2), Gerstmár 4, Horváth 1. Csere: Lengyel (kapus), Mocsai 1, Szabadfi, Pollakova, Bognár, Smidéliusz 2, Földes V. 2. Edző: Gyurka János.

Kiállítások: 6, ill. 12 perc.

Hétméteresek: 5/4, ill. 1/1.

Két Hoffmann-védéssel indult a találkozó, és ezt követően Radulovics harmadik góljával tudta csak átvenni a vezetést a Dunaújváros (5. perc: 3:2).

Három perccel később alakult ki először kétgólos különbség a csapatok között, ekkor a veszprémiek emberhátrányban játszottak.

Nem sokkal később támadásban elkövette az első és immár hagyományos technikai hibáját a vendégegyüttes, és a hazaiak azonnal büntettek, 8:4. Emberelőnybe került a Barabás KC, és néhány pillantra megváltozott a játék képe, 11. perc: 8:7.

Ferling villant, gyors egymásutánban négy gólt lőtt és a félidő közepén 13:8-ra húztak el a házigazdák, amikor Gyurka edző időt kért.

Ezúttal azonban ez sem használt, a dunaújvárosiak pontosan felkészültek a veszprémi taktikából, és a középen erőltetett támadásokat rendre megszűrték, Gerstmár, Veszeli és Ábrahám korábban megszokott összjátéka ezúttal semmit nem ért.

Eközben a vendéglátók kapujában Győri is egyre sűrűbben leste le a próbálkozásokat, gyors indításokból és pillanatok alatt kapuba lőtt labdákból növelte előnyét a házigazda, 24. perc: 16:10.

A szünet után a Dunaújváros még jobban rákapcsolt, miközben a teljesen zavarodott és szétesett veszprémiek egyre szárnyaszegettebb teljesítményt nyújottak, 34. perc: 21:14.

A folytatásban sem változott a játék képe, a 43. percben alakult ki a két társulat között legnagyobb különbség (26:16), és a hátralévő időben a dunaújvárosiak időnként a közönségnek játszva győzték le az ismét gyenge napot kifogó veszprémieket.

A VBKC idegenben ismét messze tudása alatt produkált és újra elszomorító vereséget szenvedett.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!